Montessori Lyceum Groningen

Helper Brink 30 9722 EP Groningen

Schoolfoto van Montessori Lyceum Groningen

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schoolplan 2022-2026 komen het onderwijskundig beleid, het kwaliteitsbeleid en het personeelsbeleid aan de orde en beschrijven we de plannen voor de toekomst. Dit schoolplan is uitvoerig besproken met het personeel, ouders en leerlingen en is ingestemd door de MR. Deze aanpak heeft geleid tot een grote betrokkenheid en draagvlak in de school van het schoolplan. De uitwerking gebeurt  in de jaarplannen voor het Montessori Lyceum Groningen. Dat biedt tevens de mogelijkheid actuele ontwikkelingen op te nemen. De verantwoording vindt plaats in de jaarevaluatie.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Montessori Lyceum is een school voor voortgezet onderwijs voor Havo en Atheneum gevestigd in een historisch pand in de stadswijk Helpman.  Het MLG biedt een veilige en uitdagende (leer)omgeving met als uitgangspunt: respect voor elkaar.  We hebben veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen, de groepsdynamiek en de groei naar zelfstandigheid. Wij werken vanuit de visie van Maria Montessori met als motto: Leer mij het zelf te doen en staan voor een brede ontwikkeling van onze leerlingen op het gebied van autonomie, competentie en relatie. Om de brede ontwikkeling te verwezenlijken streven we naar een pedagogisch klimaat waarin docenten en leerlingen elkaar vertrouwen en respecteren. Iedere leerling heeft een mentor. De mentor begeleidt en coacht de leerling bij het leer- en ontwikkelproces en is daarvoor eerste aanspreekpunt (voor de leerling en voor de ouders).  In de onderbouw werken we met een klassenmentoraat, waarbij in de eerste drie leerjaren twee mentoren één klas onder hun hoede hebben.  

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven