Goois Lyceum

Vossiuslaan 2-A 1401 RT Bussum

  • Excursie gymnasium
  • Viering excellente school
  • Brugklasfeest
  • Maquette maken bij technasium
  • In de klas

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op het Goois Lyceum bieden we voor havo en vwo alle profielen aan. Ons curriculum kenmerkt zich door een breed keuzeaanbod: naast de vakken die in een profiel standaard voorkomen bieden we filosofie, Spaans elementair, muziek en tekenen in de bovenbouw aan. In het middagprogramma bieden we zelfs nog meer verdiepende en verbredende modules aan! Door onze uitstekende interne kwaliteitscontrole zijn de examenresultaten voor vrijwel alle vakken al jaren boven landelijk gemiddeld.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

De bijlage bevat het schoolplan 2020-2024 van het Goois Lyceum. Samen met vele collega’s, leerlingen, ouders en andere betrokkenen hebben wij een lange en mooie route bewandeld om met elkaar scherp te krijgen wat onze school uniek maakt: wat zijn onze missie en visie en wat kenmerkt ons profiel? Deze staan beschreven en verder uitgewerkt in ons schoolplan.

Onze missie: We werken vanuit ‘vertrouwen in’ en ‘betrokkenheid van’ alle leerlingen, ouders, docenten en het ondersteunend personeel aan de brede vorming van onze leerlingen. In onze missie staan de volgende waarden centraal:

1. leren van elkaar: we leren van elkaar om ons onderwijs en onze lessen te verbeteren. Docenten ontwikkelen in teams gezamenlijke lessenseries en gaan meerdere keren per jaar bij elkaar op lesbezoek. 

2. keuzevrijheid: wij bieden veel keuzemogelijkheden: elke leerling kiest in de onderbouw een onderwijsstroom en in het middagprogramma is er een breed aanbod aan verdiepende en verbredende modules. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben kunnen hier ook voor zogenoemde supportmodules kiezen. 

3. erkenning en waardering: we zien en waarderen elkaar - je voelt je thuis op het Goois

4. zelfstandigheid en verantwoordelijkheid: leerlingen zijn mede-eigenaar van hun leerproces. Vanaf klas 3 bereiden de leerlingen bijvoorbeeld zelf hun 'oudergesprekken' voor. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Uitgangspunt van het Goois Lyceum ten aanzien van alle leerlingen is het aanbieden van passend en uitdagend onderwijs. Wanneer blijkt dat een leerling zijn schoolloopbaan niet zelfstandig kan doorlopen dan mag deze rekenen op begeleiding binnen de mogelijkheden van de school. Onze begeleiding is erop gericht de verstandelijke vermogens zo goed mogelijk tot uiting te laten komen. Bij problemen van meer specifieke aard kan de school externe hulp inschakelen. Dit gebeurt altijd in overleg met ouders.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven