Goois Lyceum

Vossiuslaan 2-A 1401 RT Bussum

  • Excursie gymnasium
  • Viering excellente school
  • Brugklasfeest
  • Maquette maken bij technasium
  • In de klas

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Leerlingen met een ongedeeld vwo-advies zijn plaatsbaar in alle eerste klassen (gymnasium, technasium, kunst en media en de h/v-brugklas). Leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies zijn plaatsbaar in kunst en media en de h/v-brugklas.

NB. In havo 3 hebben wij (vrijwel) geen leerlingen die boven hun niveau zitten omdat we (vrijwel) geen leerlingen met een VMBO-advies binnenkrijgen. 

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De doorstroom is op het Goois Lyceum uitstekend te noemen. Het percentage leerlingen dat doubleert, afstroomt naar een lager niveau of zakt voor het examen is laag. De kans dat een leerling een diploma haalt op het niveau van het hoogst gegeven advies van de basisschool is bij ons bovengemiddeld groot.

Hierbij geldt ons uitgangspunt dat we het beste uit alle leerlingen willen halen waarbij we wel realistisch kijken naar de mogelijkheden. Onze intensieve begeleiding zorgt ervoor dat ouders hierbij altijd snel betrokken worden.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Uit onze slaagpercentages blijkt dat het niveau van ons onderwijs uitstekend is. Om dit te ondersteunen zijn onze 'onderwijsresultaten 22-23' (vanuit de Inspectie op het Onderwijs) bijgevoegd als bijlage.

Als school hebben we de visie dat een goede doorstroom naar en door het examen voorwaardelijk zijn, maar een brede maatschappelijke vorming zien we als de kern van onze opdracht. Hier besteden we o.a. in onze onderwijskundige stromen en de mastermodules in het middagprogramma uitgebreid aandacht aan.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Het Goois Lyceum scoort de laatste jaren boven het landelijk gemiddelde.

Om dit te ondersteunen zijn onze 'onderwijsresultaten 22-23' (vanuit de Inspectie op het Onderwijs) bijgevoegd als bijlage.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

We zijn er trots op dat het Goois Lyceum opnieuw het predicaat Excellente school 2022-2024 voor beide afdelingen, havo en vwo, heeft mogen ontvangen.

Daarnaast vinden regelmatig visitaties plaats, bijvoorbeeld in het kader van de Opleidingsschool, vanuit de Stichting Technasium en binnen de Gooise Scholenfederatie.

Terug naar boven