IKC Floriant

Florasingel 17 2719 HP Zoetermeer

Kinderen doen mee voor het goede doel, Wandelen voor water.

In het kort

Toelichting van de school

IKC Floriant is een katholieke basisschool, die midden in de samenleving staat. Respect voor iedereen en elkaar accepteren is belangrijk. De visie van IKC Floriant is: ‘Waar het talent van het kind centraal staat’. Iedere leerling is uniek en leert verschillend. Dit biedt kansen om van en met elkaar te leren.  De kinderen op IKC Floriant zijn nieuwsgierig en communicatief vaardig. Ze zijn voor ons een inspiratiebron. De leerlingen werken samen en zijn mede-eigenaar van hun leerproces. De ouders/verzorgers op IKC Floriant zijn kritisch betrokken en hebben hoge verwachtingen. Ouders zijn de primaire opvoeders. De leerkrachten bieden een plek waar ieder kind mag zijn wie hij of zij is. Rust en structuur in het leerklimaat zijn kenmerkend. Wij hebben elkaar nodig om het beste uit de kinderen te halen, daarbij is onze professionaliteit leidend.  

Heeft u interesse in een informatiegesprek met een kijkje in de diverse klassen, maakt u dan een afspraak met ons, via tel: 079 3615607of via directie@floriant.unicoz.nl.

Tot ziens op IKC Floriant!

Met vriendelijke groet, Annette Mulder (directeur a.i.)

IKC Floriant is onderdeel van de Unicoz Onderwijsgroep.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Fijne veilige plek (PBS)
  • Leren en doen Blink Wereld
  • Onderwijs op maat
  • Meer en hoogbegaafden (BPS)
  • Kindcentrum (IKC)

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

IKC Floriant is een gemiddeld grote school. We zien een gestage groei van het leerlingenaantal. Momenteel bezoeken iets meer dan 200 leerlingen onze school. De school staat goed bekend in de wijk. De ouders geven aan de kwaliteit van het onderwijs, de betrokkenheid van de leerkrachten en de fijne sfeer redenen zijn om voor de Floriant te kiezen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
195
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

IKC Floriant werkt samen met Junis op het gebied van voor- , tussenschoolse- en naschoolse opvang. Junis zit intern met hun opvang in het schoolgebouw.


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Als school vinden we het belangrijk om samen met ouders de veiligheid te waarborgen voor alle kinderen op IKC Floriant. We zoeken dan ook nadrukkelijk de samenwerking met ouders om zorg te dragen voor een veilig schoolklimaat waarbij de kinderen met plezier naar school komen en zich optimaal kunnen ontplooien.

Terug naar boven