Basisschool Wereldwijs

Kerkenbos 28 2716 PH Zoetermeer

  • Ruimte voor creativiteit
  • Ruimte om te leren door spel
  • Poten en oogsten in de schooltuinen.
  • Hoe word je WereldWijs?
  • Schoolfoto van Basisschool Wereldwijs

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

In april 2023 hebben we een leerlingtevredenheidonderzoek afgenomen bij de leerlingen in de groepen 6-8. Het onderzoek is uitgezet door Veilige Scholen.
83% van de leerlingen gaat met plezier naar school en kan zichzelf zijn op school en vindt het fijn om in de eigen groep te zijn. Voor 97% is het duidelijk wat er wel en niet mag in de groep waarbij 79% aangeeft complimenten te krijgen van de juf of meester en 88% denkt dat de juf of meester hem/haar aardig vindt. 
10% van de leerlingen geeft aan soms gepest te worden, 90% zegt dat de juf er altijd of soms iets mee doet.

De resultaten hebben we besproken met het team, de MR en gecommuniceerd naar ouders.

We zijn blij dat onze inzet heeft gewerkt en dat er een prettig klimaat heerst met een score zelfs boven de benchmark.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Elke twee jaar vindt  een ouderbetrokkenheidsonderzoek plaats bij de ouders van WereldWijs. De laatste keer was dit november 2021. Onderzoek en innovatie Groep  heeft dit onderzoek uitgezet.  We zijn blij met de gemiddelde score van 7.9 waarbij gastvrijheid en relatie als meest positieve punten naar voren komen. Met de tips die we van ouders kregen, zijn we aan de slag gegaan. Volgend onderzoek vindt plaats in het najaar 2023.

Team en ouders vinden ouderbetrokkenheid heel belangrijk. Aan de hand van de 10 criteria van ouderbetrokkenheid 3.0 van CPS werken we aan goede samenwerking tussen team en ouders waarbij de ontwikkeling van de leerlingen centraal staat. In juli 2021 hebben we een audit gehad en ons certificaat gekregen voor een ouderbetrokken school.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven