Basisschool Windroos

Karolingersweg 147 A 3962 AD Wijk bij Duurstede

  • Recepten lezen, wegen, mengen, samenwerken, opruimen en natuurlijk proeven.
  • rekenen vanuit de eigen ervaring
  • Zelf ervaren, de grootste meerwaarde die te bedenken is.
  • De hele dag in het teken van de VOC.
Timmeren van een boot, muziek, eten uit die tijd, varen op de Lek etc. Op het eind een groots toneelstuk en een picknick voor alle kinderen, ouders en teamleden van de school.
  • Stap voor stap ontdekken van de wereld.

In het kort

Toelichting van de school

Een basisschool voor je kind kiezen doe je met zorg. Kinderen brengen er tenslotte een belangrijke periode van hun leven door. Je vertrouwt je kind toe aan de zorg van een school en dan wil je wel graag weten waar de school voor staat en wat je van die school kunt – en mag verwachten.

De Windroos biedt U via dit venster een kijkje in de school. Een school 'waar je leert vanuit ervaring'. De Windroos biedt eigentijds Freinet onderwijs, gericht op de toekomst van kinderen en vanuit hun eigen ervaring en werkend aan inzicht en zelfvertrouwen in relatie tot de ander.

Een school die het predicaat 'Excellente School' voor 2019, 2020 en 2021 van de onderwijsinspectie heeft verkregen op het brede taalonderwijs.

Zie voor verdere informatie de paragrafen missie, visie en identiteit.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • ervaringsgericht
  • samen
  • vindingrijk
  • betrokken
  • eigenaarschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De leerlingen van de Windroos komen niet alleen uit het postcodegebied. Ouders kiezen veelal voor de school vanwege het onderwijsconcept.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
146
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Als Windroos hebben we eigen opvang in ons gebouw na schooltijd. Dit is kinderhuis De Fuut. Daarnaast werken we samen met alle partijen in Wijk bij Duurstede en deze maken ook regelmatig gebruik van faciliteiten ( keuken, speellokaal ) in onze school.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven