Basisschool De Vrijheit

Dorpsduinen 12-14 1949 EG Wijk aan Zee

  • kindgericht, toekomstgericht en eigentijds
  • nieuwsgierig en onderzoekend.
  • relatie, autonomie en competentie

In het kort

Toelichting van de school

‘Vrijheit met een T!’ 

De Vrijheit is de naam van het stoomschip dat op 26 januari 1903 in mistig weer op het strand van Wijk aan Zee vastliep. Het schip brak en alle lading spoelde op het strand. De bevolking van Wijk aan Zee jutte vervolgens alles wat los en vast zat! Zijde, spek, klossen gesponnen katoen voor de textielindustrie en katoenpitten vonden hun weg naar de Wijk aan Zeese huizen. Het scheepswrak van ‘De Vrijheit’ is nog altijd te zien in zee. Wij noemen onze school 'De Vrijheit' omdat de naam past bij Wijk aan Zee. En natuurlijk is ‘Vrijheit’ ook door de betekenis van het woord een prachtige naam voor een school. 

Kinderen komen naar school om te leren, en daar is onze school voor. Wij zetten ons in voor eigentijds basisonderwijs van hoge kwaliteit voor ieder kind. In een inspirerende en veilige leeromgeving kan elke leerling zich optimaal ontwikkelen. We leren kinderen niet alleen lezen, rekenen en schrijven; we nemen ook onze rol in hun opvoeding serieus. In samenwerking met ouders zorgen wij ervoor dat kinderen na acht jaar op onze school de stap naar het voortgezet onderwijs succesvol kunnen maken, met de benodigde cognitieve en sociale vaardigheden.

Deze schoolgids is speciaal bedoeld voor ouders en andere betrokkenen bij onze school. Hierin vindt u informatie over onze doelstellingen, werkwijzen, zorg en resultaten. Daarnaast bevat de gids informatie over schooltijden, activiteiten, regels en hoe u bij de school betrokken kunt zijn.

De schoolgids wordt jaarlijks geactualiseerd en is vastgesteld met instemming van de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad.

Wij wensen u veel leesplezier!

Namens het team van basisschool De Vrijheit,

Rosalie Rouwendaal

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • relatie, autonomie,competentie
  • kindgericht en toekomstgericht
  • nieuwsgierig en onderzoekend
  • De Vrijheit en de toekomst!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Vrijheit is een gezellige en neutraal bijzondere school in het mooie Wijk aan Zee! In Wijk aan Zee is geen andere school waardoor onze school het kloppende hart van de gemeenschap is. Omgeven door de prachtige duinen en de dorpskern, is onze school een heerlijke plek om te leren en te groeien.

Met vijf groepen en zo'n 110 leerlingen zijn we een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent. Ons schoolgebouw ligt op een ruim terrein aan de Dorpsduinen, met aparte pleinen voor de onderbouw en de bovenbouw. Binnen ons gebouw zijn er klaslokalen voor zowel de kleutergroep als voor de groepen 4 t/m 8. Daarnaast hebben we ook een ruimte voor het personeel, een directiekamer, een ruimte voor extra zorg, een speellokaal en een peuterspeelzaal genaamd ‘Het Zeepaardje’.

Ook na schooltijd kunnen de kinderen in ons schoolgebouw terecht, want twee van onze extra lokalen worden gebruikt door ‘De Schatkist’, onze buitenschoolse opvang. En we hebben een filiaal van de Bibliotheek IJmond in ons gebouw. Voor de openingstijden kunt u hun website raadplegen: https://www.bibliotheekijmondnoord.nl/home.html.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
104
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Brengen en halen: We verwelkomen kinderen graag 's ochtends voor schooltijd. De deuren openen 10 minuten voor de les begint, om 8.20 uur. Voor ouders met kinderen in groepen 1-3 is er de gelegenheid om in de gang afscheid te nemen. Kinderen in groepen 4-8 gaan zelfstandig naar hun klaslokaal. Op deze manier willen we zorgen voor een rustige start van de schooldag.

We vinden het belangrijk om op tijd te beginnen, dus vragen we ouders vriendelijk om het plein te verlaten zodra de lessen beginnen.

Na schooltijd wachten ouders buiten. Kinderen van groepen 1 t/m 3 die niet worden opgehaald, worden teruggebracht naar hun klas. Als u onverhoopt verhinderd bent om uw kind op tijd op te halen, belt u dan alstublieft naar de school of laat het de leerkracht weten, zodat we voor uw kind kunnen zorgen.

Pleinwacht: Tijdens de pauzes houden leerkrachten toezicht op het plein. Tijdens de lunchpauze wordt dit overgenomen door medewerkers van de tussenschoolse opvang.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven