cbs De Weerklank

Beatrixlaan 2 a 3273 AB Westmaas

  • We hebben een schitterend nieuw schoolgebouw. Hierin werken nu een aantal jaar. In het gebouw hebben we een eigen gymzaal.
  • Elk jaar bezoekt groep 7/8 het techniekfestival in de Hoeksche Waard. Leerlingen maken deze dag kennis met diverse technische beroepen.
  • In alle groepen wordt wekelijks veel aandacht besteed aan belevend lezen: lezen met plezier!
  • Jaarlijks wordt aandacht besteed aan onze christelijke identiteit. Dit gebeurt o.a. tijdens het kerstfeest, het paasfeest en tijdens biddag/dankdag.
  • Leerlingen krijgen om de week les van een muziekdocent. Elke 2 jaar voeren de leerlingen voor hun ouders een musical op (groep 7/8).

In het kort

Toelichting van de school

U bent ingelogd op de site scholenopdekaart.nl
Op deze site vindt u informatie over onze school.

De Weerklank is een kleinschalige, protestants-christelijke basisschool in de kern van Westmaas.
Bij ons is iedereen welkom. Wel verwachten we van ouders en leerlingen dat zij onze 'open' christelijke identiteit respecteren bij het inschrijven van kinderen op onze school. 
Wij staan voor goed onderwijs en een goede relatie met de leerlingen en alle bij school betrokken geledingen. Op onze school vinden we een veilig werk- en leefklimaat  belangrijk. Basisvoorwaarden voor functioneren en presteren zijn welbevinden en veiligheid van het kind en betrokkenheid bij het onderwijs. 
De Weerklank heeft als speerpunten o.a. goed taal- en leesonderwijs. Wij besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van belevend lezen en studerend/begrijpend lezen en aan het rekenonderwijs. 
Op De Weerklank besteden we veel aandacht aan kennisoverdracht van de basisvaardigheden volgens EDI 2.0; wij vinden kennisoverdracht met behulp van een duidelijke instructie voorwaarde voor goede onderwijskwaliteit. In onze visie is kennis voorwaarde voor het ontwikkelen van vaardigheden en attitudes. 
Respect, omzien naar elkaar, rust en regelmaat zijn sleutelwoorden voor een goed schoolklimaat, waarin kinderen zich veilig en geborgen voelen en waarin goed onderwijs gegeven wordt. 

Al u nog meer wilt weten of nog vragen heeft, kunt u een afspraak maken of langs komen. U bent van harte welkom voor een rondleiding en/of een oriënterend gesprek.

U kunt vragen naar de directeur:
mevr. Joanieke Seton

tel.: 0186-571416 
email: j.seton@csgdewaard.nl 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • welbevinden
  • betrokkenheid
  • veiligheid
  • eigenaarschap
  • klantvriendelijk

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school wordt de laatste jaren bezocht door ongeveer 85 - 95 leerlingen op de teldatum (1 februari).
Het belangstellingspercentage voor onze school binnen Westmaas is jaarlijks meer dan 50 %.
Het leerlingenaantal blijft redelijk constant.

Van de meeste kinderen is de thuistaal de Nederlandse taal. 
De eind- en de tussenresultaten, zowel bij taal/lezen als bij rekenen en wiskunde liggen op het niveau dat mag worden verwacht op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie.
Op de doorstroomtoets scoort onze school gemiddeld ruim boven landelijk gemiddelde. We zijn dus erg tevreden over de onderwijskwaliteit op onze school en de prestaties van onze leerlingen.

Het opleidingsniveau van de ouders is ons bekend door een analyse van de CBS-gegevens. De kengetallen laten zien, dat onze school te maken heeft met een MBO-populatie of hogere opleiding. Het komt steeds vaker voor dat beide ouders geheel dan wel gedeeltelijk aan het arbeidsproces deelnemen.
Het aantal één-oudergezinnen is de laatste jaren gestegen. Dit heeft gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en voor de relatie school - thuis en de ondersteuning van ouders bij het onderwijsleerproces.
Het aantal mensen dat uit geloofsovertuiging principieel voor de christelijke school kiest bedraagt minder dan 50 %. Dit is conform de ontkerkelijking die overal plaatsvindt.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
93
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De school werkt volgens het 'Hoorns'- model. Dit betekent dat alle groepen dezelfde schooltijden hebben en 2 middagen per week geen les hebben. De leerlingen zijn vrij op woensdag- en vrijdagmiddag. Alle groepen hebben per week 24 uur en 30 minuten les.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Bij vragen over de begeleiding en opvang van uw kind neemt u altijd eerst contact op met de groepsleerkracht. Als dit geen oplossing biedt kunt u contact opnemen met de directeur of de vertrouwenspersoon binnen de school. Als het probleem niet op goede wijze wordt opgelost kunt u contact opnemen met de Bestuurder van CSG De Waard.
Meer informatie over de klachtenregeling vindt u op onze website of in onze schoolgids. 


Terug naar boven