RK Basisschool Pieter Wijten

Kastanjestraat 2 5143 CZ Waalwijk

  • Basisschool Pieter Wijten is gevestigd in kindcentrum Bloemenoord.
  • In het leer- en leesbos kunnen kinderen zelfstandig werken, in groepjes werken, maar ook heerlijk in een hoekje gaan lezen.
  • In het leer- en leesbos hebben wij een voorleeshoek met een heuse voorleesstoel om samen te genieten van een mooi verhaal.
  • Op het natuurlijke schoolplein kunnen kinderen naar hartelust spelen in en rond de natuur.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Deze school gebruikt een eigen vragenlijst voor het onderzoek naar de tevredenheid van leerlingen. De resultaten download je hier.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Elk schooljaar wordt aan ouders gevraagd om een vragenlijst over school in te vullen. Ook de leerkrachten, de leerlingen en de schoolleiding vullen deze lijst in. Hieronder delen we de uitkomsten van deze peiling:  

Resultaten: Alle geledingen zijn van mening dat de kinderen op de Pieter Wijten voldoende leren. We scoren ruim boven het landelijk gemiddelde.

Onderwijsaanbod: De leerlingen hebben hoger gescoord dan de leerkrachten. Opvallend is wel dat lezen en begrijpend lezen laag scoort.

Zicht op ontwikkeling: We hebben kinderen goed in beeld en stemmen goed af op verschillen tussen leerlingen. Leerlingen scoren hier wel iets lager op dan schoolleiding, medewerkers en ouders.

Lesgeven: We halen hoge percentages bij de vraag of we leerlingen goed lesgeven. Behalve bij de stelling dat we kinderen laten verwoorden wat zij geleerd hebben. Dit is onderdeel van onze didactiek, dus dit komt zeker terug bij de groepsbezoeken. 

Ondersteuning: Matige scores. Differentiëren met Snappet behoeft aandacht.

Veiligheid: Volgens de ouders voelen de kinderen zich veilig op de Pieter Wijten, we scoren ruim boven het landelijk gemiddelde. Ook de leerlingen geven aan dat ze zich veilig voelen.

Pedagogisch klimaat: Bij aandacht voor toekomstgerichte vaardigheden zitten grote verschillen tussen medewerkers en leerlingen.

Team: Teamsfeer scoort hoog, er is een fijn, hardwerkend team dat klaarstaat voor elkaar. We scoren hoog bij ambitiecultuur, we vinden het ook belangrijk dit vast te houden. Wel is terug te zien dat teamleden minder kritisch naar elkaar zijn en terughoudend zijn in het geven van feedback. Dit is ook terug te zien bij professionalisering. 

Samenwerking met ouders:Vanwege de pandemie waren ouders afgelopen jaar minder in de school en konden zij helaas niet aanwezig zijn bij diverse activiteiten. Dit is terug te zien in de scores. Komend schooljaar willen we goed bekijken hoe we de ouders weer bij de school kunnen betrekken.

Ouders geven de Pieter Wijten een 7,9, ze geven een 7,4 als het gaat om het aanraden van de school aan nieuwe ouders. Leerlingen geven de school een 8,7. Wij zijn als team blij met de resultaten uit deze tevredenheidspeiling. We zien waar we goed in zijn en waar we onszelf verder in kunnen ontwikkelen. Dit nemen we mee in ons schooljaarplan.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven