Basisschool Pater van der Geld

Mendelssohnstraat 59 5144 GE Waalwijk

  • Onze school vormt samen met obs van der Heijden en kinderopvang MIKZ het "Kindcentrum Zanddonk"
  • Schoolfoto van Basisschool Pater van der Geld
  • Schoolfoto van Basisschool Pater van der Geld

In het kort

Toelichting van de school

Bij ons op de Pater van der Geldschool staan de kernwaarden samen, onderzoekend, vertrouwend en plezier centraal!

Ons doel is dat onze leerlingen eigenaarschap ervaren binnen het persoonlijke leerproces.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • (Oprechte) aandacht
  • Onderzoekend leren
  • Betrokken
  • Ontwikkelgericht
  • Opleidingsschool

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen op de Pater van der Geldschool laat, ondanks de prognose dat we zouden dalen momenteel een lichte groei zien. We hebben het dan over startende leerlingen, maar ook over verhuizers/zij-instromers. Dat is een mooie ontwikkeling en laat zien dat ook de ouders en leerlingen die iets verder weg wonen de school toch weten te vinden. Het duurzame, nieuwe gebouw en vertrouwen van de zittende ouders draagt hier zeker aan bij.

Het merendeel van onze leerlingen komt direct uit de wijk en volgt dus thuisnabij onderwijs. We hebben goede contacten met onze collega scholen, zodat we op momenten dat het met een leerling niet helemaal lukt samen toch een passende plaats kunnen vinden. Dat doen we in eerste instantie via de gebiedsgerichte benadering. We vinden het belangrijk dat kinderen daar waar mogelijk thuisnabij onderwijs volgen. Uiteraard is dit altijd in goed overleg met alle partijen. Binnen ons Kindcentrum Zanddonk, waar we als school deel van uitmaken werken we stap voor stap steeds intensiever samen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
296
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veilig Leefklimaat

Alle scholen zijn bij wet verplicht de sociale veiligheid van de kinderen te monitoren. Op onze school doen wij dit door de leerlingen van groep 6, 7 en 8 eenmaal per jaar een vragenlijst in te laten vullen. Ook vragen wij elke twee jaar aan u, om een vragenlijst in te vullen. Wij analyseren deze resultaten en gebruiken de input voor het bijstellen van ons beleid. De resultaten van onze school kunt u vinden op de website www.scholenopdekaart.nl. 

We willen dat onze school veilig is en dat onze leerlingen zich thuis voelen. Dan kan een kind zich het sterkst ontwikkelen. We willen op school een ongedwongen sfeer realiseren. In augustus 2015 is de wet Sociale Veiligheid op School in werking getreden. Scholen zijn sinds die tijd verplicht om een sociaal veilige schoolomgeving te realiseren. Sinds 2017 voeren wij een actief veiligheidsbeleid ter preventie van pesten. Het doel van dit beleid is dat alle leerlingen op onze school zich veilig voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Mocht hun veiligheid toch in het gedrang komen, dan voelen zij zich gehoord en serieus genomen. Leerkrachten en kinderen dragen hiervoor samen de verantwoordelijkheid. Ook de hulp en ondersteuning van de ouders zijn hierbij onmisbaar.

Terug naar boven