Rooms Katholieke Basisschool De Krugerstee

Potgieterstraat 20 8172 XC Vaassen

  • In de school werken kinderen samen om tot leren te komen.
  • Onze school is helemaal klaar voor de toekomst.
  • Op ons leerplein is er genoeg ruimte om fijn te werken, te spelen en te vieren.
  • Taal en lezen zijn kernvakken op onze school.
  • Op ons groene schoolplein is het heerlijk buitenspelen.

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Krugerstee is jong en dynamisch. Iedere leerkracht onderhoudt zijn of haar kennis door (bij)scholing. Het team leert met elkaar en van elkaar en doet dat, onder andere, door middel van collegiale consultaties. Er is een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer leerkrachten ziek zijn of een andere manier van verlof nodig hebben, wordt dit geregeld via de vervangingsmanager van uitzendbureau Driessen. Via de zogenaamde Talentpool kunnen dan invalleerkrachten worden ingezet. In de huidige tijd met een groot tekort aan leraren komt het regelmatig voor dat er geen invalleerkracht beschikbaar is. Wij handelen dan op de volgende manier:

Er wordt eerst een invaller aangevraagd. Als deze niet beschikbaar is wordt aan de mensen die geen eigen groep hebben op de ziektedag(en) gevraagd aan de klas van de zieke collega les te geven. 

Als er niemand beschikbaar is worden de kinderen van groep 3 (vanaf januari van een lopend schooljaar) t/m groep 8 verdeeld over de andere groepen. Kinderen uit groep 1, 2 en begin groep 3 verdelen we alleen over de andere groep 1 / 2 en 3, mits het aantal dat toelaat. Deze jonge kinderen vinden het lastig om zelfstandig in een andere groep te werken.

Als verdelen om welke reden dan ook niet mogelijk is, vragen we de ouders hun kind thuis te houden. Ouders kunnen gebruik maken van noodopvang voor hun kind als er echt geen mogelijkheid bestaat om hun kind thuis op te vangen. Wij vragen u hier alleen gebruik van te maken als u echt geen opvang kunt regelen.

Wanneer de situatie langer duurt en er niemand beschikbaar blijft, bestaat de mogelijkheid dat we een andere groep vragen een dag thuis te blijven. We willen voorkomen dat kinderen meerdere dagen geen onderwijs hebben.

Directeur en/of IB'er vallen slechts bij hoge uitzondering in. Maar ons uitgangspunt is altijd dat wij er alles aan doen om te voorkomen dat leerlingen geen les krijgen. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Goed onderwijs voor ieder kind!

De Krugerstee kenmerkt zich als een basisschool waar goed onderwijs wordt gegeven dat past bij het individuele kind. Niet ieder kind ontwikkelt zich op dezelfde wijze. Door goed naar het kind te kijken en gepast werk aan te bieden, dagen wij kinderen uit het beste uit zichzelf te halen. Ieder kind is een kanjer! Voorop staat dat ieder kind met veel plezier naar school gaat. Wij leren de kinderen oog te hebben voor elkaar. Dit komt speciaal aan bod tijdens de Kanjertraining. Tijdens deze lessen staat centraal dat iedereen een eigen mening, wensen en gevoelens heeft. Op de Krugerstee is ieder kind een kanjer!

Toekomstgericht onderwijs

De wereld is behoorlijk veranderd in de afgelopen jaren en heeft zich ontwikkeld van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Om succesvol samen te werken en te leven in deze samenleving, zijn andere (nieuwe) competenties nodig dan voorheen: de zogenaamde 21e eeuw competenties of 21st century skills. We willen daar met ons onderwijs op inspelen. De vaardigheden samenwerken, probleemoplossend vermogen, sociale en culturele vaardigheden, communiceren, kritisch denken, creativiteit en ICT-geletterdheid oefenen we met onze leerlingen. Taal en rekenen vormen de basis; verder willen we deze vaardigheden, skills, inzetten om uiteindelijk te bereiken dat kinderen betrokken, nieuwsgierig en ondernemend worden. De vaardigheden zijn vooral goed zichtbaar als kinderen binnen een project of thema aan het werk zijn; als ze samen op zoek zijn naar informatie en die informatie op een creatieve manier kunnen presenteren aan de anderen. Zo leren we met en van elkaar!

ICT

De mogelijkheden van ICT in het onderwijs worden steeds groter en interessanter. Dat is de reden dat wij alle leerlingen vertrouwd maken met ICT. Dat begint al bij de allerjongste leerlingen. In de onderbouw werken de kinderen bijvoorbeeld met Beebots. Dit zijn kleine robotjes in de vorm van een bij. Beebots leggen de route af die de kinderen programmeren om bij een goed antwoord te komen. De kinderen maken op deze manier kennis met het programmeren. In de bovenbouwgroepen gaan de kinderen hiermee verder door te werken met diverse programmeerprogramma’s. In groep 4 t/m 8 doen de kinderen de verwerking van de instructie op Snappet. Snappet is een adaptief leerlingvolgsysteem op de tablet. Vanaf schooljaar 2023 - 2024 krijgen alle kinderen van groep 4 vanuit onze stichting een eigen laptop. Voor in gebruik name dient de ouder een bruikleenovereenkomst te tekenen. Hierin staan afspraken over het gebruik van de laptop en wat te doen bij schade. In de regel zal de school bij schade geen nieuwe laptop verstrekken en dient de ouder te zorgen voor vervanging of reparatie. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Voor de kleutergroepen werken we volgens een vast dagritme maar niet volgens een specifiek lesrooster met vakken. Kinderen leren door te spelen. De leerkracht richt samen met de kinderen een rijke leeromgeving in. Elke dag spelen de kinderen ook buiten of in de speelzaal.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op de Krugerstee wordt 50% besteedt aan de reken-, taal en leesvakken.

Per groep kan er afgeweken worden van de lestijden in overleg met directie en IB. Een argument kan hiervoor zijn om opbrengsten te verhogen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zijn een reguliere basisschool en bieden onderwijs aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. 

De school heeft een plusgroep voor kinderen en biedt ondersteuning aan leerlingen die dit nodig hebben. Dit noemen we de Eureka! groep. 
Elk jaar stellen we ons schoolondersteuningsprofiel bij. 

Ons schoolondersteuningsprofiel is online in te zien. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Verlengde leertijd aanbieden door bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te geven aan kinderen in groep 7 en 8. Naast alle andere interventies die in het SOP beschreven zijn.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Alle scholen in Vaassen werken samen met kinderopvang Kom. Er is een intensieve samenwerking tussen opvang en school. Er zijn kinderen die deelnemen aan Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE). Vandaar dat wij graag met onze collega's van de peuteropvang, regulier en VVE optrekken. 

Zo komt er regelmatig een pedagogisch medewerker met de peuters op schoolbezoek. Op deze manier wennen de peuters al aan de manier van werken op de basisschool. Leerkracht en pedagogisch medewerker draaien dan samen de groep.
Kinderopvang Kom bouwt aan een prachtige nieuwe locatie achter onze school. Zij hopen hier in januari '24 naar toe te verhuizen. 

Terug naar boven