KBS De Catharijnepoort

Tijdelijk adres: Vleutenseweg 515 3532 HK Utrecht

  • Schoolfoto van KBS De Catharijnepoort
  • Schoolfoto van KBS De Catharijnepoort
  • Schoolfoto van KBS De Catharijnepoort
  • Schoolfoto van KBS De Catharijnepoort

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Vragenlijst Leerlingen

De vragenlijst compact voor Leerlingen (WMK) is afgenomen in april 2021. De vragenlijst is gescoord door de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Het responspercentage was 87%. De leerlingen zijn gemiddeld genomen (erg) tevreden over de school. Gemiddelde score: 3,3 (maximale score is 4).

De stem van de leerling

Op onze school kennen we een leerlingenraad en een leerlingarena. De leerlingenraad bestaat uit twee leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8. Zij komt 4 keer per jaar bijeen en er is twee keer per jaar een leerlingarena. Hieraan doen leerlingen van groep 1 t/m 8 mee. Tijdens de arena en raad worden allerlei schoolaangelegenheden die samenhangen met de kwaliteit van de school of nieuwe schoolontwikkelingen besproken. Door de Coronapandemie zijn de bijeenkomsten in 2021 niet doorgegaan. Ook de buitenschoolse sport- en spelactiviteiten konden niet doorgaan. Dit verklaart de lage beoordeling van de leerlingen. In 2022 is de leerlingenraad 2x bij elkaar geweest. Zij hebben gesproken over de muzieklessen, het gebruik van Social Media en dat de leerkrachten met regelmaat naar hun mening vragen. Tijdens de leerlingarena stond ook de ervaringen van de leerlingen met het onderwijs op afstand centraal. 

Na de lockdown wilden wij graag weten hoe de kinderen zich voelen, zodat wij hen, indien nodig, gerichte hulp kunnen bieden. Daarom hebben wij in juni 2021 de vragenlijst welbevinden leerlingen laten invullen door de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8. In de bijlage leest u de uitkomsten. Om gerichte hulp te kunnen bieden, zijn gegevens uit dit onderzoek gebruikt voor het opstellen van ons Nationaal Plan Onderwijs (NPO). 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven