Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Obs Waterrijk werkt met een continurooster. Dit houdt in dat de kinderen tussen de middag op school eten, samen met hun leerkracht en/of stagiaire. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De kinderen nemen zelf een lunchpakketje mee.
De schooldagen zijn maandag tot en met donderdag van 8.15 tot 14.30. Op vrijdag hebben de kinderen les van 8.15 tot 12.15.
In totaal geven we 25 uur per week onderwijs aan de kinderen. De lestijden zijn ingeroosterd volgens het zgn. 'Hoornsmodel', waarbij alle jaargroepen binnen een school dezelfde onderwijstijden ontvangen.
Op obs Waterrijk is het uitgangspunt om preventief om te gaan met gedrag. Hiervoor is de preventiepiramide ontwikkeld. Binnen het reguliere basisonderwijs kan ondersteuning gegeven worden op drie niveaus. Opbouwend van basisondersteuning naar intensieve ondersteuning voor enkele leerlingen. In de preventiepiramide staat per ondersteuningsniveau omschreven welke aanpassingen gedaan worden binnen de school. Hierbij kan gedacht worden aan afspraken omtrent klassenmanagement, leerkrachtgedrag, contact met kinderen/ouders, inzet vreedzame school, zorg, beloningssystemen etc).
Daarnaast is op Waterrijk een handelingskader grensoverschrijdend gedrag beschikbaar. Op obs Waterrijk wordt de nadruk gelegd op een veilige schoolomgeving, middels de Vreedzame school, de zorg en begeleiding van leerlingen en het continu volgen van de voortgang van hun ontwikkeling. We willen dat alle kinderen zich tijdens hun basisschoolperiode veilig voelen en zich daardoor optimaal kunnen ontwikkelen. Iedereen die betrokken is bij Waterrijk is daarvoor verantwoordelijk. Bij grensoverschrijdend gedrag wordt de veiligheid van anderen aangetast. Om die reden is dit handelingskader opgesteld waarin wordt beschreven hoe grensoverschrijdend gedrag op Waterrijk zoveel mogelijk voorkomen wordt en hoe er wordt gehandeld wanneer er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt.