Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Namen en adressen Stichting openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht
SPO Utrecht is het schoolbestuur van alle openbare basisscholen, de school voor speciaal basisonderwijs (Luc Stevensschool), de scholen voor Speciaal (Voortgezet) Onderwijs (Herderschêeschool, SO Fier en VSO Kromme Rijn College) en de PO-afdeling van de International School in de gemeente Utrecht.
College van Bestuur: Anko van Hoepen (voorzitter) en Anje Margreet Woltjer
Secretaris van het bestuur en de Raad van Toezicht: Linda Osman
Postadres: Postbus 9315, 3506 GH Utrecht
Bezoekadres: Orteliuslaan 871 030 265 26 40
www.spoutrecht.nl
Medezeggenschapsraad Zie website: www.jenaplanwittevrouwen.nl onder het kopje ‘Ouders’ Contact opnemen kan via [email protected]
Oudercommissie Zie website: www.jenaplanwittevrouwen.nl onder het kopje ‘Ouders’ Contact opnemen kan via [email protected]
Tussenschoolse opvang (overblijf) Nicolet Michels (coördinator locatie Poortstraat) of 030-2724469 Charo Larraz Berges (coördinator locatie Oude Kerkstraat) 030-2715526
Voor- en naschoolse opvang
Ludens Giessenplein 59-c 3522 KE Utrecht 030-2567070
Servicekantoor Partou (algemeen) Sportlaan 1 4131 NN Vianen 088-2357550
Cursus-BSO Tulpstraat 27 3573 XE Utrecht 030-7370252 / 06-57320077
Klachtcontactpersoon van onze school Marina Pijpker (locatie Oude Kerkstraat), bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag, 030-2715526 en Marieken Kemps (locatie Poortstraat) bereikbaar op dinsdag en woensdag, 030-2724469
Vertrouwenspersoon SPO Utrecht Tineke Koolwij, [email protected] 06-55741911
Inspectie van het onderwijs
www.onderwijsinspectie.nl [email protected]
Voor algemene vragen over onderwijs kunt u terecht bij: 0800 – 8051 (gratis)
Klachtmeldingen over seksuele intimidatie, seksueel misbruik, ernstig psychisch of fysiek geweld: Meldpunt vertrouwensinspecteurs 0900 – 111 3 111 (lokaal tarief).
Landelijke Klachtencommissie Onderwijs Postadres:
Onderwijsgeschillen
Postbus 85191
3508 AD Utrecht
030 - 280 95 90
SWV Utrecht PO
www.swvutrechtpo.nl
Perudreef 90 3563 VE Utrecht.
030-3036410 [email protected]
Leerplicht gemeente Utrecht
www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/onderwijs/leerplicht 030-2862660 [email protected]
Buurtteam Buurtteam Noordoost,
Samuel van Houtenstraat 1, 3515EA, Utrecht,
030-7400508
Contactpersoon: Samantha de Wit 06-33721956, [email protected]
Visie op schoolklimaat en veiligheid
Jaarlijks meten wij de sociale veiligheid in de school m.b.v. de veiligheidsmonitor van het ministerie van OC&W, een door de inspectie erkend instrument. Het rapport verschijnt 1x per jaar en wij bespreken de resultaten tijdens een studiedag. Daar waar opvallende zaken geconstateerd worden, kijken we met de teamleden naar mogelijke verklaringen of oorzaken en zullen we daar, indien noodzakelijk, actie op ondernemen. Als school werken wij vanuit de pedagogische aanpak vanuit de Jenaplangedachte. Hiertoe hebben wij een document op gesteld dat leidraad is voor ons handelen. Jaarlijks komt dit document op verschillende manieren terug op de agenda om onze manier van werken te borgen. Ook met de kinderen uit de Kinderraad worden onderwerpen besproken die te maken hebben met onze pedagogiek. In het afgelopen hebben wij ingezet op het traject ‘Vraag het de kinderen’ en kijken achter het gedrag van kinderen. Vanuit deze training wordt ons document aangevuld. De werkgroep Jenaplan bewaakt samen met het managementteam en de intern begeleiders de doelen.
Veiligheidsbeleid
Wij willen een zo veilig mogelijke omgeving voor onze leerlingen en ons personeel creëren. Dit betreft zowel de fysieke als de sociale veiligheid. In ons schoolveiligheidsplan hebben we beschreven wat we op dit punt aan preventie doen, wat we doen om de veiligheid te monitoren en hoe we ermee omgaan als er onveilige situaties ontstaan. Het schoolveiligheidsplan ligt op school ter inzage.
Risico-inventarisatie op het gebied van veiligheid
Ook maken wij periodiek een risico-inventarisatie, waarin de veiligheidsrisico’s onderkend worden. Als dat nodig is maken we op basis van deze risico-inventarisatie een plan van aanpak om knelpunten te verhelpen.
Wij hebben afspraken gemaakt om bij calamiteiten snel adequate hulp te kunnen bieden. Deze afspraken betreffen o.a.:
- Het ontruimingsplan Opleiding bedrijfshulpverleners
- Aanschaf van voldoende middelen (o.a. EHBO- en brandblusmiddelen)
- De jaarlijkse ontruimingsoefening
Onze bedrijfshulpverleners zijn Ger van Wijngaarden, Ruben Smit, Relinde van der Grinten & Carly de Vries. Zij worden jaarlijks getraind en dragen zorg voor:
- Preventieve maatregelen / controles
- Alarmeren en evacueren van personen uit de school
- Het bestrijden van een beginnende brand
- Het behandelen van eerste hulp bij ongevallen
Schoolverzekering
Onze school heeft de volgende verzekering die voor u en uw kinderen van belang zijn:
- een ongevallenverzekering die de financiële gevolgen dekt na een ongeval in school en tijdens het overblijven;
- een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
- Bij schoolreizen en andere uitstapjes komt het voor dat u als ouder kinderen met de eigen auto vervoert. De verzekering biedt dekking voor schade aan de eigen auto van de ouder/vrijwilliger, die niet gedekt wordt door de eigen autoverzekering. Het moet gaan om schade die men zelf veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan de blikschade of no-claimterugval. Ook biedt de verzekering dekking voor letselschade die niet verhaalbaar is en dus zelf veroorzaakt.