Jenaplanbasisschool Jeanne d'Arc

Le Bourgetstraat 21 5042 TG Tilburg

  • Spelen is een belangrijke pijler van ons ritmisch weekplan. Buiten spelen maar ook spelend leren en lerend spelen.
  • Hoe werkt de wind? Welke invloed heeft snelheid?  Door de onderzoeken en te ervaren krijgen kinderen antwoorden op hun vragen.
  • Kinderen leren sprekend, spelend, werkend en vieren volgens een ritmisch weekplan.
  • De kring is een vast onderdeel van iedere klas voor instructie, ontmoeten, gesprek.
  • Samen vieren en jezelf presenteren is een vast onderdeel binnen onze school.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Jaarlijks worden de vragenlijsten van ZIEN! in de groepen 5 tot en met 8 afgenomen. Kinderen geven daarin aan wat zij ervaren op het gebied van (sociale)veiligheid. Deze vragenlijsten worden door de stamgroepleiders geanalyseerd. Op basis van de analyse wordt het aanbod gepland en gerealiseerd. Naar aanleiding van de groepsanalyses wordt een schoolanalyse gemaakt waaruit schoolbrede thema''s gehaald worden. 

Daarnaast heeft de school een Raad van kinderen waarin leerlingen zitten van groep 3 t/m 8. Zij denken mee over het beleid van de school en vertegenwoordigen alle kinderen. Het sociale gedrag naar elkaar staat vast op de agenda evenals zorg voor de omgeving. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2019-2020 zou het tevredenheidsonderzoek worden afgenomen. Door de Corona-crisis hebben we dat niet kunnen realiseren. In september 2020 is alsnog een peiling vanuit Parnassys uitgezet. Het deelnemerspercentage was erg laag (13%). Daarom kunnen geen algemene conclusies aan de peiling verbonden worden. Door de Coronamaatregelen was stimuleren van ouders om deel te nemen en een goede ondersteuning van de ouders bij het invullen van de enquête in de ouderkamer niet mogelijk.

Er is opnieuw een peiling gepland in het schooljaar 2023-2024.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven