CBS De Fontein

Westrupstraat 10 7841 AZ Sleen

  • Binnen ons schoolgebouw bevindt zich ook peuterspeelzaal Peuterspetters. Hiermee bieden wij een doorgaande ontwikkellijn vanaf 2 jaar.
  • Iedereen kent elkaar bij ons op school. Kinderen uit de hoogste groepen helpen kinderen uit lagere groepen bij leren en spelen.
  • Rondom het schoolgebouw hebben wij de beschikking over een groot, groen buitenterrein, waar kinderen heerlijk kunnen spelen.
  • We beschikken over een Talentplein met de Techniektorens, het Kunstkabinet en de Pittige Plustorens.
  • We bieden eigentijds onderwijs. Hierbij maken we gebruik van de
mogelijkheden die ICT biedt, maar ook passen we bewegend leren toe.

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Op onze school worden periodiek tevredenheidsvragenlijsten bij leerkrachten, leerlingen en ouders afgenomen. Voor het afnemen van tevredenheidsvragenlijsten maken wij gebruik van Vensters en WMK. De resultaten zijn overwegend positief. Na afname van een vragenlijst worden de uitkomsten besproken in het team. 

Tijdens de jaarlijkse startgesprekken en de portfoliogesprekken worden wederzijdse verwachtingen naar elkaar uitgesproken. We werken er steeds meer naartoe om ook structureel kindgesprekken te voeren om nodig beter aan te kunnen sluiten bij het welbevinden en de betrokkenheid van ieder kind.  

De meest recente vragenlijst m.b.t. het welbevinden van leerlingen (Vensters) is afgenomen in februari 2024. De vragenlijst is gescoord door de leerlingen van groep 6 t/m 8 (n=36). Het responspercentage was 94%. De leerlingen zijn gemiddeld genomen (erg) tevreden over de school. Gemiddelde score: 7,6.  

Met ingang van het schooljaar 2023-2024 maken wij voor het meten van de sociale veiligheidsbeleving gebruik maken van de Vensters-vragenlijst Tevredenheid leerlingen. Deze bevat zowel vragen over de algemene tevredenheid als de sociale veiligheid. De resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid wordt via Vensters gedeeld met de inspectie. De ervaren veiligheid wordt door de leerlingen in het voorjaar van 2024 gemiddeld gewaardeerd met een 8.5. 

Tevredenheid
7,6

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

De oudertevredenheid is middels een Vensters-enquête gehouden in februari 2024. Het responspercentage was 72%. De ouders zijn gemiddeld genomen (erg) tevreden over de school: score 8,0 

Mede n.a.v. de uitkomsten van de ouderenquête is het uitdagen om het maximale uit de ontwikkeling van de leerlingen te halen een verbeterpunt op schoolniveau.  

Tevredenheid
8,0

Terug naar boven