Obs Het Windas

Nachtegaallaan 2 3121 XP Schiedam

  • De school bevindt zich aan de rand van het Beatrixpark. Wanneer je in de school naar buiten kijkt, zie je onze groene omgeving.
  • Schoolfoto van Obs Het Windas
  • Schoolfoto van Obs Het Windas

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Monitoring Sociale Veiligheid

Naast Kanvas nemen wij ook jaarlijks de monitoring WMK in Parnassys af voor de groepen 6 t/m 8. Deze monitoring is gevalideerd en gestandaardiseerd. Het geeft ons een beeld van het pedagogisch klimaat en het welbevinden van onze leerlingen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Uitslagen van deze lijst kunnen een aanleiding zijn tot interventies. De gegevens worden gepubliceerd op Scholen op de Kaart en gedeeld met de onderwijsinspectie. Onze school scoort behoorlijk boven het landelijk gemiddelde. Wij zijn erg trots op dit resultaat en willen er middels dit beleid aan werken om deze uitslagen te behouden, zodat alle kinderen op onze school zich veilig kunnen voelen en zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.  

Leerlingtevredenheid

Elke twee jaar houden we onder de leerlingen een leerlingtevredenheidspeiling in Parnassys. Deze wordt in de groepen 5 tot en met 8 individueel via de computer afgenomen. De resultaten worden daarna door de leerkrachten en het team bekeken en besproken. De leerlingen geven anoniem een mening op een vijfpuntsschaal, zij hebben in de peiling de ruimte om opmerkingen toe te voegen. We delen deze gegevens met de MR en de ouders in de nieuwsbrief.

Tevredenheid
8,1
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Eenmaal per twee jaar wordt een oudertevredenheidsonderzoek afgenomen. We doen dit met een digitale vragenlijst vanuit Parnassys. De verbeterpunten nemen wij waar mogelijk en noodzakelijk mee in ons schoolplan. Tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom proberen we de uitkomsten van dit onderzoek ook daadwerkelijk om te zetten in acties, uiteraard daar waar dat binnen de mogelijkheden past. We delen de uitkomsten in onze nieuwsbrief.
Tevredenheid
7,6
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven