Openbare Basisschool De Botter

Voorn 11 2986 JA Ridderkerk

  • De Botter heeft een intensieve samenwerking met Stichting Bram, een stichting die zorg en onderwijs biedt aan kinderen met een (meervoudige) beperking
  • Op onze twee schoolpleinen is veel ruimte voor bewegen en samenspelen. Daarnaast hebben wij een groen buitenlokaal: ons tiny forest
  • We werken volgens EDI (effectieve directe instructie) en zetten rijke werkvormen in om betrokkenheid te creëren en
samenwerken te stimuleren
  • De zorg voor elkaar en voor onze aarde, het gebruik van ICT, het leren van Engels, reflecteren op  je eigen handelen en samenwerken.
  • Wij organiseren gedurende de dag diverse activiteiten waarbij samenwerken, samenleren en samenleven centraal staan

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij OBS de Botter

OBS de Botter is een openbare school gevestigd in de wijk Drievliet in Ridderkerk. Het gebouw biedt vele mogelijkheden en biedt daardoor ruimte voor meerdere partijen. Voorn 11 is ons onderbouwgebouw. Daar zitten groep 1 t/m 4 en de peuters. Aan Voorn 9 zijn de groepen 5 t/m 8 te vinden en twee onderwijs-zorggroepen van Stichting Bram.  Beide kanten beschikken over ruime hallen en een mooi schoolplein. Aan beide kanten biedt Yes!Kinderopvang BSO aan.

Het motto van onze school is "samen jezelf zijn".

Samen betekent voor de Botter dat de kinderen van en met elkaar leren. Dankzij de mooie samenwerking met Stichting Bram, gaan hier kinderen met en zonder beperking samen naar school. Alle leerkrachten zijn geschoold in het lesgeven met coöperatieve werkvormen. Er is in alle groepen ook ruim aandacht voor hoe je met elkaar omgaat. Samen betekent voor ons ook dat wij streven naar een optimale samenwerking tussen de leerling, de ouders/verzorgers en de school. Een goede communicatie is hierbij een voorwaarde. Wij maken op school gebruik van de oudercommunicatie-app Parro. Daarnaast hebben laagdrempelig persoonlijk contact met ouders.  Daarnaast organiseren wij regelmatig activiteiten om de ouderbetrokkenheid te vergroten, denk aan inloopochtenden, informatieochtenden en activiteiten waarvoor we hulpouders vragen. We dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en het welbevinden van de kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen van ouders die positief praten over de school ook beter tot leren komen. Mede daarom is de samenwerking met ouders voor ons heel belangrijk. Samen betekent ook dat wij optimaal willen samenwerken binnen ons kindcentrum, met Yes!Kinderopvang en Stichting Bram en dat wij partner in de wijk zijn, dat wij onze school openstellen ten behoeve van de wijk, en gezamenlijke activiteiten organiseren. We laten de kinderen daarmee zien dat zij onderdeel zijn van een bredere maatschappij. Tot slot betekent samen voor ons dat de collega’s samenwerken, dat we als team ons onderwijs vormgeven en met en van elkaar leren.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen
  • Aandacht
  • Kind mag zichzelf zijn
  • Gericht op de toekomst

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Van de huidige 351 leerlingen volgen 9 leerlingen onderwijs op De LeerOnderneming. Dit is onderwijs voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De vorm van onderwijs valt voor het primair onderwijs deel administratief onder OBS de Botter, maar het betreft een aparte school in de wijk Slikkerveer.

Binnen deze telling vallen ook de 13 kinderen die les hebben in een van de drie onderwijszorggroepen van Stichting Bram.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
351
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven