Kindcentrum De Horizon

Kapelstraat 44 4841 GJ Prinsenbeek

Schoolfoto van Kindcentrum De Horizon

In het kort

Toelichting van de school

Beste ouders, verzorgers en overige belangstellenden, 

Welkom op het schoolvenster van Kindcentrum de Horizon, één van de 28 scholen van INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda.
We willen u een beeld geven waar wij als school voor staan en wat u van ons kan en mag verwachten. We informeren u over schoolontwikkelingen (bv thematisch onderwijsaanbod), maar ook meer praktische informatie (organisatie van het onderwijs, ondersteuningsprofiel, vakantie- en studiedagen enz). 

In deze omgeving komt tevens informatie uit landelijke bronnen zoals de Inspectie van het Onderwijs en DUO.

Mochten er na het lezen nog vragen zijn, dan nodigen wij u graag voor een gesprek. Ook kunt u eventuele vragen of reacties digitaal doorgeven via kcdehorizon_info@inos.nl 
Omdat wij graag voor u de tijd nemen, vragen wij u vriendelijk om even van te voren een afspraak te maken. 

Voor meer praktische zaken en verwijzen wij u naar onze website www.horizonprinsenbeek.nl.

Joke van Sliedregt
Directeur

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • thematisch onderwijs
  • beredeneerd aanbod
  • lezen gaat voor alles!
  • eigenaarschap van de kinderen
  • we zijn aardig voor elkaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De capaciteit van het gebouw laat het niet toe dat we onbeperkt kunnen groeien. Hierdoor moeten we ons beperken tot het aannemen van een maximaal aantal nieuwe inschrijvingen per schooljaar: 54 in totaal. Hierbij rekenen we uiteraard de broertjes en zusjes van ingeschreven leerlingen mee als nieuwe inschrijvingen. 

  • Ouders kunnen hun kind alleen aanmelden/ inschrijven indien zij woonachtig zijn in Prinsenbeek óf wanneer zij wonen in het buitengebied (Breda/ Etten-leur) en Prinsenbeek de meest ‘thuisnabije’ onderwijsplaats is.
  • Aanmelden/ inschrijven en inplannen van een kennismaking kan vanaf het moment dat het kind de leeftijd heeft bereikt van 2,5 jaar.
  • In de groepen 1/ 2 worden maximaal 30 leerlingen geplaatst, in relatie met het tijdstip in het jaar en de samenstelling van de groep.
  • Voor de overige groepen geldt, dat we ernaar streven het aantal kinderen ook tot maximaal 30 te laten groeien.
  • Deze aantallen kunnen naar beneden of naar boven toe worden bijgesteld, indien het aantal leerlingen met extra ondersteuning  hiertoe aanleiding geeft..


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
437
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Onderzoek andere schooltijden

Misschien dat het op het eerste gezicht niet direct verband lijkt te hebben met elkaar: maar door het afschaffen van de vrijwillige ouderbijdrage voeren we met de MR al langere tijd het gesprek over het aanpassen van de schooltijden.

In 2021 is er op de Horizon gekozen voor een ‘continurooster.’ Bij een continurooster is het de bedoeling dat alle kinderen tussen de middag op school blijven. Als de oudergeleding van de MR heeft ingestemd met de verplichte aanwezigheid (schooltijd) en/of de aanmerking van de lunchpauze als onderwijstijd dan zijn leerlingen verplicht aanwezig en kan voor deze tijd geen verplichte geldelijke bijdrage van ouders worden gevraagd, wel een vrijwillige.

Met ingang van schooljaar '24-'25 zullen we, als school van INOS, helemaal geen vrijwillige ouderbijdrage meer vragen. Dat betekent dat de school op dit moment ‘de overblijf’ uit reguliere onderwijsmiddelen bekostigd. Wij kunnen als school de kosten die we maken voor ‘de overblijf’ niet zonder consequenties blijven dragen. Op advies van de MR zullen we in het schooljaar '24-'25 onze huidige schooltijden heroverwegen. Dat betekent dat we in een werkgroep met teamleden en ouders samen zullen gaan onderzoeken welke schooltijden het best bij onze school passen. We zullen dan meerdere scenario’s en modellen gaan onderzoeken, om uiteindelijk een (nieuw) onderwijstijdenmodel te kiezen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Meldcode INOS.

Helaas is het soms realiteit dat kinderen te maken krijgen met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Scholen zijn sinds 2013 wettelijk verplicht om een Meldcode te hanteren. Zo kunnen zij  sneller en beter ingrijpen bij vermoedens van kindermishandeling. Dat hoort tot de verantwoordelijkheid van alle medewerkers van INOS.Ik ben, omdat wij zijn! Wij geloven dat wij allemaal samen zorg dragen voor onze leerlingen: ouders/verzorgers en school. Wij zijn alert  op signalen die kunnen duiden op huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Onze medewerkers reageren assertief op deze signalen. De meldcode is bedoeld ter ondersteuning. Zo weet iedereen wat vastgelegd wordt en welke stappen worden verwacht bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling en welke ondersteuning daarbij voor handen is.De Meldcode maakt onderdeel uit van het schoolveiligheidsplan van […vul naam eigen school in...] en is via deze link in te zien. Je vindt deze meldcode ook op www.scholenopdekaart.nl van onze school onder het kopje ‘sociale veiligheid op deze school’.    

Externe vertrouwenspersoon INOS

Voor alle scholen binnen INOS is een extern vertrouwenspersoon beschikbaar voor ouders vanuit de organisatie www.vertrouwenswerk.nl Deze externe vertrouwenspersoon kan door ouders ingeschakeld worden wanneer er op school bijvoorbeeld sprake is van ernstige klachten, een vorm van machtsmisbruik, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld en/of pesten wat niet door de coördinator sociale veiligheid of de interne vertrouwenspersonen kan worden opgepakt en/of opgelost.
Leerlingen en/of ouders kunnen doorverwezen worden naar deze externe vertrouwenspersoon, maar u kan ook rechtsreeks zelf contact opnemen. De externe vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat er alleen met uw toestemming aan anderen informatie gegeven mag worden.
De externe vertrouwenspersoon voor INOS is:
Mevr. Ilse Oerlemans
Tel: 06 815 759 00

???????ilseoerlemans@vertrouwenswerk.nl

Terug naar boven