RKBS De Waterwilg

De Poort 4 2631 PT Nootdorp

  • Schoolfoto van RKBS De Waterwilg
  • Schoolfoto van RKBS De Waterwilg
  • Schoolfoto van RKBS De Waterwilg
  • Schoolfoto van RKBS De Waterwilg

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

De Waterwilg  8,4      Landelijk gemiddelde 8,1  

(afgenomen in juni 2022)

Een tevredenheidspeiling wordt afgenomen door een onafhankelijk bureau. De vragenlijsten worden digitaal en anoniem ingevuld en er wordt ook een vergelijking met andere scholen gemaakt (referentiegroep). De uitslagen worden gecommuniceerd naar de MR, ouders, Leerlingenraad, leerkrachten en het bestuur. Bij iedere uitslag wordt een toelichting geschreven en er worden actiepunten geformuleerd. De actiepunten worden opgenomen in het schoolplan en jaarplan. De tevredenheidspeilingen zijn als bijlagen toegevoegd. Naast deze tevredenheidspeiling wordt twee keer per jaar het digitale Kanjer Volg- en Adviessysteem (KanVAS) ingezet. Dit systeem bestaat onder andere uit een sociogram, een leerlingenvragenlijst, een docentvragenlijst en een breed scala aan pedagogische adviezen. De leerlingvragenlijst is goedgekeurd door de COTAN en kan door scholen eveneens gebruikt worden om de sociale opbrengsten aan de onderwijsinspectie te verantwoorden.

De vragenlijst voor leraren is afgenomen in het schooljaar 2022-2023. Het team gaf De Waterwilg een 8,4 op de tevredenheidspeiling personeel.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De Waterwilg 8,2       Landelijk gemiddelde 7,5  

(afgenomen in juni 2022)

Ieder jaar wordt er een tevredenheidspeiling afgenomen door een onafhankelijk bureau. Dit bureau verzorgt tevredenheidspeilingen voor leerlingen, ouders en leerkrachten. De vragenlijsten worden digitaal en anoniem ingevuld en er wordt ook een vergelijking met andere scholen gemaakt (referentiegroep). 

De uitslagen worden gecommuniceerd naar de MR, ouders, Leerlingenraad, leerkrachten en het bestuur. Bij iedere uitslag wordt een toelichting geschreven en er worden actiepunten geformuleerd. De actiepunten worden opgenomen in het schoolplan en jaarplan. De tevredenheidspeilingen zijn als bijlagen toegevoegd. De vragenlijst voor leraren is afgenomen in het schooljaar 2022-2023. Het team gaf De Waterwilg een 8,4 op de tevredenheidspeiling personeel.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven