School voor Speciaal Basisonderwijs Diekmaat

Wheemerstraat 10 7161 AN Neede

  • SBO Diekmaat beschikt over een ruim schoolgebouw, 15 leslokalen, een gymzaal en een speelleerlokaal.
  • Er zijn 2 schoolpleinen, één voor de onderbouw leerlingen en een plein voor de midden-en bovenbouwgroepen.
  • In het speelleerlokaal wordt gymonderwijs verzorgd voor de onderbouwgroepen. Lokaal wordt tevens gebruikt door verschillende therapeuten.
  • Het kleuterlokaal is ruim van opzet, met een ingebouwde vide waaronder en waarop de kleuters in verschillende hoeken kunnen spelen.
  • Een positieve benadering staat centraal bij het leren, groeien en ontwikkelen van ieder kind.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

SBO Diekmaat beschikt over vaste invalleerkrachten gedurende 3 dagen per week, drie leerkrachten die vele jaren ervaring hebben in het speciaal basisonderwijs. In geval van afwezigheid of ziekte van de groepsleerkracht zal de invalleerkracht de betrokken groep lesgeven. Is de vaste invalleerkracht niet beschikbaar dan wordt een invalleerkracht ingezet uit de vervangingspool van de stichting OPONOA.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school is ingedeeld in 3 bouwen. De bouwcoördinator is verantwoordelijk voor de organisatorische gang van zaken in de betreffende bouw. De groepen worden ingedeeld op basis van opgestelde ontwikkelingsperspectieven. In deze groepen wordt specifiek rekening gehouden met de individuele mogelijkheden en prognoses van leerlingen

Bij OPONOA vinden we het belangrijk dat leerlingen bewegen en sporten. Bewegen en sporten is leuk. Kinderen leren er mee te winnen, verliezen en samenwerken in een team. Het zelfvertrouwen wordt erdoor vergroot en uiteindelijk komen de leerlingen hierdoor tot betere leerprestaties. De leerlingen op SBO Diekmaat nemen deel aan 3 lessen bewegingsonderwijs, de lessen worden gegeven door de vakleerkracht of de groepsleerkracht.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De leerlingen in groep 1 en 2 gaan 4 dagen per week naar school, op woensdag hebben de leerlingen een vrije dag.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

SBO Diekmaat is een speciale school voor basisonderwijs en verzorgt het onderwijs voor leerlingen (4 t/m 13 jaar) die niet de passende ondersteuning en begeleiding geboden kan worden in het regulier basisonderwijs. SBO Diekmaat analyseert de specifieke onderwijsbehoeften en onderwijsmogelijkheden van het kind en richt de onderwijsleeromgeving zo in dat het kind tot een optimale leer-en persoonlijkheidsontwikkeling kan komen. In het ontwikkelingsperspectiefplan wordt beschreven welke leerroutes het kind passende bij de mogelijkheden volgt en de te verwachten uitstroombestemming Voortgezet Onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

SBO Diekmaat heeft de ambitie om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften op de cognitieve en/of sociaal emotionele ontwikkeling een passende onderwijsplek te bieden.

De Commissie van Begeleiding kan worden gevraagd (door Samenwerkingsverbanden en/of reguliere basisscholen) om het dossier van een aangemelde leerling te analyseren en te beoordelen om een advies te geven of het speciaal basisonderwijs (SBO Diekmaat) het passend onderwijs kan bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In het gebouw van SBO Diekmaat is een voorschoolse groep gevestigd van Zozijn. In deze groep zitten kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar met specifieke ondersteunings- en begeleidingsbehoeften. 

Terug naar boven