School voor Speciaal Basisonderwijs Diekmaat

Wheemerstraat 10 7161 AN Neede

  • SBO Diekmaat beschikt over een ruim schoolgebouw, 15 leslokalen, een gymzaal en een speelleerlokaal.
  • Er zijn 2 schoolpleinen, één voor de onderbouw leerlingen en een plein voor de midden-en bovenbouwgroepen.
  • In het speelleerlokaal wordt gymonderwijs verzorgd voor de onderbouwgroepen. Lokaal wordt tevens gebruikt door verschillende therapeuten.
  • Het kleuterlokaal is ruim van opzet, met een ingebouwde vide waaronder en waarop de kleuters in verschillende hoeken kunnen spelen.
  • Een positieve benadering staat centraal bij het leren, groeien en ontwikkelen van ieder kind.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

SBO Diekmaat is in augustus 2013 gestart met het 3-jarig scholingstraject School Wide Positive Behavior Support (SWPBS). Het doel van PBS is het creëren van een veilig positief schoolklimaat waarbinnen het leren bevorderd wordt en gedragsproblemen zoveel mogelijk worden voorkomen. Het scholingstraject is schoolbreed (OP en OOP) gevolgd middels 4 gezamenlijke studiedagen per schooljaar. De  gedragsverwachtingen zijn in gedragslessen uitgewerkt passend bij de normen en waarden van de school: veiligheid, respect en verantwoordelijkheid. Het uitgangspunt is het systematisch positief bekrachtigen van adequaat gedrag. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Om als school meer kwaliteit te kunnen bieden wordt er om de drie jaar een oudertevredenheidsonderzoek afgenomen. Het doel van het onderzoek is het meten van de oudertevredenheid ten aanzien van een aantal onderwerpen, te weten het schoolgebouw, het functioneren van het team en het functioneren van de (school)organisatie. De resultaten zullen als leidraad dienen om als individu en als team verder te kunnen doorontwikkelen.

In de bijlage kunt u een Infographic lezen van de uitkomsten van het oudertevredenheidsonderzoek november 2022 

Tevredenheid
8,2

Terug naar boven