Rooms Katholieke Basisschool Onder de Wieken

Rector de Fauwestraat 26a 5964 AE Meterik

  • De achterkant van de speelplaats is ingericht als groene speelplaats waar de kinderen op het gras en tussen de struiken kunnen spelen.
  • De gang is ingericht als werkplek. De kinderen hebben allemaal een eigen locker waar ze hun spullen netjes in kwijt kunnen.
  • Het werkplein is ingericht voor allerlei activiteiten zoals koken. Het overblijven vindt ook plaats op het werkplein.
  • Het leerplein is een open ruimte op de benedenverdieping die door de puien in de lokalen in verbinding staat met de lokalen. Functie is spel
  • De lokalen op de benedenverdieping staan door de grote puien in verbinding met het leerplein en met elkaar.

Leerlingtevredenheid

Scholen kunnen elk jaar onderzoeken of de leerlingen tevreden zijn over de school. De leerlingen krijgen dan een vragenlijst om in te vullen, meestal online. Als resultaat komt er een rapportcijfer uit dat de leerlingen geven aan de school. Is het cijfer goed? Dan zit de school volgens de leerlingen op de goede weg. Is het cijfer laag? Dan kan de school onderzoeken wat er beter kan en voor het volgende jaar acties inplannen.

Tevredenheid
7,7

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

In de samenwerking en afstemming met ouders is het belangrijk om te weten of ouders tevreden zijn. Tijdens bijvoorbeeld een ouderavond kan de school een vragenlijst mailen, die ouders direct invullen. De vragen gaan over de communicatie met ouders, maar ook over de sfeer op school en het onderwijsproces. Zo weet de school per onderwerp of het goed gaat of waar het nodig is om zaken te veranderen.

Tevredenheid
7,2
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven