Openbare Basisschool Binnenstad

Begijnenstraat 11 6211 JR Maastricht

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Binnenstad
  • Een openbare school met een 'stads' karakter, prachtig gelegen aan het stadspark in hartje Maastricht.
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Binnenstad

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Op verschillende manieren volgen wij onze leerlingen in hun ontwikkeling. We meten de ontwikkeling van onze leerlingen op drie verschillende gebieden en leggen dat vast in ons leerlingvolgsysteem. We meten hun voortgang met toetsen en leggen resultaten over hun groei in leren vast. Vanaf groep 6 nemen wij hen vragenlijsten af over hun sociaal-emotionele ontwikkeling en welbevinden. Via Vensters nemen we jaarlijks een tevredenheid enquête af. Onze kinderen zijn wereldwijs en kunnen goed verwoorden wat ze van hun school vinden. Hun mening telt voor ons en we gebruiken die als dat nodig is, om onze aanpak en werkwijze te verbeteren.
Tevredenheid
7,9

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Vanwege de lage respons hebben wij in 2022-2023 geen standaard tevredenheid enquête afgenomen bij onze ouders. In het najaar 2023, na de start van schooljaar 2023-2024 nodigen we ouders uit voor een gesprek met (een afvaardiging) van het team en de directie. In een waarderend gesprek (Appreciative Inquiry) zullen wij ouders/verzorgers bevragen op hun tevredenheid en op de aandachtspunten voor OBS Binnenstad. De uitkomsten daarvan worden eind 2023 aan de website Vensters toegevoegd.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven