Openbare Basisschool Binnenstad

Begijnenstraat 11 6211 JR Maastricht

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Binnenstad
  • Een openbare school met een 'stads' karakter, prachtig gelegen aan het stadspark in hartje Maastricht.
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Binnenstad

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt zicht op de kengetallen van OBS Binnenstad. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.U ziet op dit moment nog maar een deel van de informatie. Dit overzicht wordt de komende maanden verder uitgebreid. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • wereldburger zijn ....
  • kennis & vaardigheden
  • creatief & communicatief
  • kritisch denkend & coöperatief
  • voor een leven lang leren!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

OBS Binnenstad is gelegen in het hart van Maastricht aan de oude stadsomwalling en aan het stadspark. Onze leerlingen komen uit het centrum van de stad of zijn naar onze school gekomen uit randgemeenten vanwege het 'stadse' karakter van de school. We zijn een school waar ook de vele internationale bewoners van Maastricht zich thuis voelen. Onze school groeit en we zoeken naar mogelijkheden om onze school uit te breiden.

Via onze website kun je je melden voor een kennismakingsgesprek. We laten je graag zien waar OBS Binnenstad voor staat.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
256
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

OBS Binnenstad vormt een kindcentrum samen met MIK-PIW groep kinderopvang. Onze buitenschoolse opvang heet Villa Max. Villa Max is de plek waar je kind voor- of naschool opgevangen kan worden. Zij zorgen ook voor de opvang van kinderen tijdens vakanties en vrije (studie-)dagen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De veiligheid van elk kind, elke leerkracht en elke ouder heeft prioriteit voor het schoolteam. Wij houden toezicht op het voorkomen en aanpakken van (potentieel) onveilige situaties.

Het Veiligheidsplan waarin ook de meldcode Kindermishandeling is opgenomen en ons Pestprotocol zijn hiervoor als bijlagen toegevoegd. Hierin vind je de werkwijzen met betrekking tot deze verschillende aspecten van veiligheid op school.

Toch is het niet altijd mogelijk om ongevallen te voorkomen. Indien er een ongeval plaats vindt, is een aantal personeelsleden aanwezig als BedrijfsHulpVerleners (BHV'er). BHV-ers zijn opgeleid om in voorkomende gevallen handelend op te treden. Een van de belangrijkste taken van de BHV-er is het voorkomen van paniek en het inroepen van de hulpdiensten. Elk jaar oefent het schoolteam onder leiding van de BHV'ers met alle kinderen de ontruimingsprocedure. Die ontruiming wordt geëvalueerd om de procedure te verbeteren. De BHV-ers van onze school volgen jaarlijks herhalingslessen om ook de levensreddende handelingen te blijven oefenen.


Terug naar boven