Christelijke Basisschool De Fontein

Gouden Regenstraat 21 7775 AX Lutten

Schoolfoto van Christelijke Basisschool De Fontein

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

De Kanvaslijsten worden gebruikt voor de leerlingtevredenheid.

Middels kindgesprekken volgen we het welbevinden en de tevredenheid van het kind meerdere keren per jaar.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In 2019 is een oudertevredenheidspeiling afgenomen.

De ouders zijn over 8 van de 12 punten tevreden. Deze scores zijn goed: Het onderdeel Tijd, Pedagogisch handelen, Didaktisch handelen, Afstemming, Actieve en zelfstandige rol van de leerling, Schoolklimaat, Aanbod en Opbrengsten  scoren goed. Vier punten vragen de aandacht, te weten Kwaliteitszorg, Integraal personeelsbeleid, Zorg en begeleiding en Algemeen.

We hebben als team de uitkomsten geevaluaerd en geanalyseerd. We denken dat veel van deze scores te maken hebben met te weinig informatie. Hier is inmiddels in voorzien. Een aantal punten zijn opgenomen in ons meerjarenbeleid. 

De kwaliteitszorg staat goed beschreven in ons schoolplan, evenals de punten zorg en begeleiding. Hiervoor zijn ook speciale protocollen opgesteld. De inspectie heeft deze punten als voldoende beoordeeld.

In  de periode 2019-2022 hebben we geprobeerd ouders meer bij ons onderwijs te betrekken, maar door de coronaperiode was dit moeilijk te realiseren. De onlinelessen die in deze periode zijn verzorgd werden door de ouders zeer gewaardeerd.

In januari 2023  is opnieuw een oudertevredenheidspeiling worden gehouden, middels de vragenlijst van het WMK. De scores zijn allemaal besproken. Het resultaat was ruim voldoende tot goed. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven