Basisschool Oranje Nassau - school met de Bijbel

Linthorst Homanloane 5 9288 BA Kootstertille

Schoolfoto van Basisschool Oranje Nassau - school met de Bijbel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek is of verlof heeft worden de lessen overgenomen door een andere leerkracht, bij voorkeur de duo-leerkracht. Als dat niet geregeld kan worden, wordt gekeken of er intern geschoven of geruild kan worden. Zo mogelijk wordt een vervangende leerkracht opgeroepen. Ook is het een optie om de groep te verdelen over andere groepen. In het uiterste geval wordt de betreffende groep vrij gegeven, volgens de richtlijnen van de inspectie met daarbij de volgende afspraken

- alleen in het uiterste geval;

- ouders worden via de mail of telefonisch op de hoogte gesteld;

- de school heeft alleen m.b.t. de eerste dag de verplichting om kinderen op te vangen;

- voorkomen moet worden dat dezelfde groep steeds vrij wordt gegeven.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wanneer gaan de kinderen naar school?

We willen graag dat nieuwe kleuters een rustige start kunnen maken bij ons op school, zodat de overgang van kinderdagverblijf of peuterspeelzaal naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt. Wij verwachten uw kind op school op de dag na de vierde verjaardag, zodat het verjaardagsfeestje nog in de vertrouwde omgeving (de peuterspeelzaal, de kinderopvang, crèche of thuis) gevierd kan worden. Het lijkt ons goed dat uw kind eerst vier ochtenden komt wennen tot 12.00 uur. Na die vier ochtenden mag uw kind, in overleg met de leerkracht(en), uitbreiden naar hele schooldagen. Wordt uw kind in de maand juni of juli vier jaar, dan overleggen we graag met u over de instroom in onze kleutergroep. Kinderen die in de maand augustus en september jarig zijn, mogen meedraaien vanaf de eerste dag na de zomervakantie.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Naast de uren voor regulier taalonderwijs wordt nog regelmatig Fries aangeboden. Ook tijdens buitenspel en andere activiteiten wordt geoefend met het toepassen en gebruiken van rekenbegrippen en rekentaal. Ook het gebruik van taal, met de juiste spelling en werkwoorden (in de verleden en tegenwoordige tijd) worden tijdens deze activiteiten volop geoefend.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De Oranje Nassauschool heeft voor Nederlandse taal en rekenen en wiskunde onderwijstijd gepland conform het landelijk gemiddelde van scholen met een vergelijkbare leerlingenpopulatie.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We zijn een reguliere basisschool, waar de basiszorg goed voor elkaar is. Tijdens een bezoek van de Inspectie van het Onderwijs in 2020, kregen we op het onderdeel Kwaliteitszorg de hoogst mogelijke beoordeling. Uiteraard blijven we werken aan goede, preventieve ondersteuning, planmatige zorg, een goed onderwijsaanbod en goede procedures die we regelmatig evalueren. De kinderen zijn goed in beeld. We houden ons ook bezig met een beperkt aantal leerlingen die als vluchteling in Nederland zijn. Deze kinderen wonen voornamelijk in het AZC in Burgum. De ouders zijn onze belangrijkste partners bij het vormgeven van de zorg aan hun kind. Daarom houden we de lijntjes kort. Dat doen we ook met specialisten binnen de eigen schoolvereniging en daarbuiten, voor de gevallen waarin we extra hulp nodig hebben. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Als het gaat om samenwerking met kinderopvangorganisaties: we hebben goede contacten met diverse christelijke gastouders in de buurt. Vraag gerust!

Verder: De Oranje Nassau doet mee met het programma 'VVE Thuis' dat wordt georganiseerd door de gemeente Achtkarspelen. De leerkrachten groep 1/2 hebben in het kader hiervan scholing ontvangen. Als het weer mogelijk is, wordt in het kader van dit programma een bijeenkomst gehouden waar ouders instructie krijgen over VVE Thuis, maar waar nadrukkelijk ook gelegenheid is voor het uitwisselen van ervaringen door ouders onderling.


Terug naar boven