OBS Klazienaveen

Van Echtenstraat 26 7891 LM Klazienaveen

Schoolfoto van OBS Klazienaveen

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Peiling Oudertevredenheid 2023

Allereerst danken wij u voor het invullen van de peiling.

111 ouders hebben de peiling ingevuld. De school krijgt van u als ouders/verzorgers een 6,8 als rapportcijfer. 70% van de ouders/verzorgers is tevreden over de school. Hieronder ziet u de top 5 van de meest tevreden punten en de top 5 van de minst tevreden punten.

Meest tevreden:

1. ICT-middelen (voorzieningen)

2. De ouder/verzorger kan met vragen bij de leerkracht terecht

3. De leerkrachten hebben een goed contact met de kinderen

4. Duidelijke regels op school (veiligheid op school)

5. Leerkrachten zorgen voor een prettige sfeer

Minst tevreden:

1. Goede sportfaciliteiten (voorzieningen)

2. Voldoende aandacht voor leerlingen met problemen (gepersonaliseerd leren)

3. Optreden tegen pesten (veiligheid op school)

4. Wijze van toetsen

5. Voldoende uitdaging voor leerlingen die goed kunnen leren (gepersonaliseerd leren)

Wat gaan we doen om bovenstaande punten te verbeteren:

1. Het team gaat een studiemiddag bewegend leren volgen. Het speelplein aan de achterzijde van de school is klein en we krijgen het speelterrein aan de voorzijde erbij. Hier zal ook een omheining komen. Dit zal uiteindelijk een combinatie gaan worden van groen en hekwerk. Daarnaast gaan we volgend jaar bekijken hoe we dat veld verder gaan inrichten.

2. Het komende jaar is er een brede en intensieve scholing voor het team m.b.t. technisch lezen en woordenschat. Daarnaast ligt de focus op differentiatie. Het afgelopen jaar heeft het team training gehad op het gebied van effectieve directe instructie en daar gaan we in het nieuwe schooljaar mee verder.

3. We gebruiken sinds het afgelopen schooljaar de Klazienaveen methode. Daarnaast starten we ieder schooljaar met de Gouden weken. Na de Kerstvakantie starten we met de Zilveren weken. In groep 6 bieden we standaard een weerbaarheidstraining aan. Eventueel ook in andere groepen. Het kan ook zijn dat we een vervolg geven aan een eerste training. Individuele trainingen zijn ook mogelijk. Daarnaast is er een voorlichtingsavond van de groepen (6) 7 en 8 voor ouders/verzorgers met betrekking tot de sociale media. Ook krijgen de leerlingen van de groepen 7 en 8 voorlichting hierover.

4. Het afgelopen jaar zijn we gestart met nieuwe toetsen. Deze manier van toetsen is nieuw en volop in ontwikkeling. Sommige toetsen worden digitaal afgenomen en andere toetsen op papier.

5. Voor extra uitdaging hebben we op school Levelwerk. Volgend jaar zal onze levelwerkcoördinator, de leerlingen die werken met levelwerk, wekelijks gaan begeleiden en helpen met het plannen van hun werk

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven