Goudenregenschool

Goudenregenlaan 1 1214 NC Hilversum

Schoolfoto van Goudenregenschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het Schoolvenster van Scholen op de Kaart over de Goudenregenschool. 

De informatie in deze Vensters is deels geschreven door de Goudenregenschool en deels afkomstig van DUO (de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs).

U vindt hier cijfers en feiten over ons onderwijs, onze leerlingen en de samenstelling van ons personeel. Alle informatie staat helder op een rij. Waar nodig hebben we de cijfers toegelicht.

Misschien heeft u naar aanleiding van de gegevens nog vragen. Bezoekt u ook onze website of neem gerust contact met ons op.

Nils Bakker
(Directeur)

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Plezier
  • Geloof in wat je kan
  • Aandacht en groei
  • Vertrouwen en vakmanschap
  • Elkaar zien

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Goudenregenschool telt op 1 februari 2023 222 leerlingen.

Dit schooljaar groeit het aantal leerlingen naar ongeveer 245 leerlingen.

De instroom zal vooral in de kleutergroepen zijn. De gemiddelde groepsgrootte is 28 leerlingen.

Bijna alle leerlingen komen uit de buurten rond de school.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
215
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

10-uurtje & Lunch

Leerlingen op school zijn volop in de groei. Ook leren vraagt energie.

Om 10 uur voor de pauze (het speelkwartier) kunnen de leerlingen daarom even iets kleins eten. Fruit en snackgroente zijn perfect voor deze pauze. Maar ook een (volkoren of bruine) boterham, knäckebröd of mueslibrood zijn erg geschikt. In voorverpakte pakjes drinken zit vaak heel veel suiker. We adviseren een (leuke) drinkbeker of bidon mee te geven, met water, lichte limonade of gezond sap. 

Tussen 12.00 uur en 12.15 uur lunchen de leerlingen met de leerkracht in de klas. Voor de lunch adviseren we een broodtrommel mee te geven, met boterhammen en eventueel ook wat fruit. Drinken kan ook mee in de drinkbeker of bidon. Na de lunch gaan de leerlingen een kwartier buiten spelen. 

BSO

De leerlingen van de Goudenregenschool kunnen na schooltijd naar de naschoolse opvang 'Kolhornse Hei' van BINK-Kinderopvang. (Ouders dienen hun kind daar zelf aan te melden).
Deze naschoolse opvang ligt tegenover de school, in het bos en aan de gelijknamige hei. Het is een ideale plek voor kinderen: de vestiging leent zich bij uitstek voor allerlei buitenactiviteiten. De locatie heeft natuurlijk ingerichte groepsruimtes en waar kinderen met een keur van verschillende activiteiten bezig kunnen zijn.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De Goudenregenschool heeft een Sociaal Veiligheidsplan "Zo zijn onze manieren" en het digitaal veiligheidsplan School en Sociale Veiligheid

Terug naar boven