Taalschool Hilversum

Jan Blankenlaan 8 1222 SW Hilversum

Schoolfoto van Taalschool Hilversum

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Jaarlijks neemt de school 2x een vragenlijst af bij leerlingen van groep 1 t/m 8, de monitor sociale veiligheidsmonitor. Daarnaast nemen we de SDQ-vragenlijsten af. Vanwege de taal kunnen we niet de standaard vragenlijsten afnemen. De leerkrachten helpen de leerlingen, zeker in de onderbouw vanwege de taal. De leerlingen kennen ook niet alle begrippen en we zien dat dit ook wel eens de uitkomst beïnvloed.

We besteden op onze school aandacht aan de ontwikkeling van de sociale competenties van de leerlingen. Aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling is opgenomen op het rooster en we gebruiken daarbij een methode. Om de ontwikkeling van de leerlingen te volgen gebruiken we een leerlingvolgsysteem. Omdat we zicht hebben op de interventies per groep, kunnen we in voorkomende gevallen overgaan tot het opstellen van schoolbeleid of tot ondersteuning van de leraar van een groep.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De meeste ouders spreken geen Nederlands. We nemen daarom geen standaard vragenlijsten af vanuit Vensters of WMK-PO.

We gebruiken onze eigen lijst met simpele smileys, zodat iedereen het kan aangeven. Onze ouders zijn altijd heel tevreden en dankbaar voor het onderwijs dat wij aan hun kinderen gegeven hebben.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven