- De nieuwsbrief. Ouders krijgen via SocialSchools een maandelijkse nieuwsbrief. Zo worden ouders geïnformeerd over wat er op school plaatsvindt en worden zij op de hoogte gehouden van onderwijskundige ontwikkelingen.
- Leerkrachten informeren ouders over zaken die in de groep spelen of gespeeld hebben. Het gaat hierbij om groepsspecifieke informatie. Deze informatie wordt via SocialSchools verstuurd. Ook foto’s van activiteiten in de school of in de groep worden via de SocialSchools gedeeld met de ouders.
- Op onze website: www.obs-heiligerlee.nl kunnen ouders actuele informatie lezen. De schoolgids en het schoolondersteuningsprofiel zijn daar o.a. te downloaden.
- Het oudertevredenheidsonderzoek, wordt om het jaar afgenomen en met ouders (MR) en team besproken.
- Facebook Het gaat hierbij om schoolspecifieke informatie, met als doel de school onder een breder publiek onder de aandacht te brengen.
- De informatieavond in de onderbouw. De leerkracht informeert in het begin van het nieuwe schooljaar over de gang van zaken in de groep
- De rondleiding in de klas door het kind voor de ouder. Het kind laat in het begin van het schooljaar de nieuwe klas zien en vertelt over het reilen en zeilen in de groep. De ouders krijgen van de leerkracht een informatieboekje mee met de belangrijkste informatie van de groep voor het schooljaar.
- De samenwerkingsgesprekken. Deze gesprekken staan gepland in het begin van het schooljaar. Ouders delen informatie over hun kind met de leerkracht en er worden afspraken gemaakt over de samenwerking en communicatie. Deze afspraken worden vastgelegd in een gespreksformulier en dat wordt toegevoegd aan het leerlingdosssier.
- De rapportgesprekken in februari en juni. Twee keer per jaar worden rapportgesprekken gehouden. Ouders worden uitgenodigd om deel te nemen aan het rapportgesprek. Vanaf schooljaar 21-22 nemen ook leerlingen uit groep 6 deel aan het tweede rapportgesprek: het ouder-kind-gesprek. Vanaf groep 6 wordt de plaatsingswijzer met de ouders én leerlingen besproken. Deze plaatsingswijzer is een hulpmiddel om te laten zien op welk niveau voor het voortgezet onderwijs het kind op dat moment presteert.
- De adviesgesprekken voor leerlingen van groep 8. In februari krijgen ouders en leerling een uitnodiging om de schoolprestaties en de plaatsing naar het vervolgonderwijs te bespreken.
- Het informele gesprek. Zowel ouders als leerkrachten kunnen het initiatief nemen om contact op te nemen tussen de officiële gesprekken door. Op deze manier wordt informatie, die meteen gedeeld moet worden, besproken.
- In november staan ‘vrijblijvende oudergesprekken’ gepland. Ouders die dat wensen kunnen zich inschrijven voor een extra contactmoment met de leerkracht om de vorderingen van hun kind te bespreken. Ook gebruiken leerkrachten de week van de ‘vrijblijvende oudergesprekken’ om ouders uit te nodigen voor een gesprek over kinderen waar iets opvallends over te melden is.
- De Activiteitencommissie organiseert aan het einde van de Gouden Weken een familieactiviteit en rondom het kerstdiner op school een activiteit waarvoor ouders uitgenodigd worden. Elkaar ontmoeten, samenwerking, saamhorigheid zijn steekwoorden die passen bij deze activiteiten. Deze activiteiten komen de sfeer, de samenwerking, het verlagen van de schooldrempel ten goede.
- Aan het einde van de basisschoolloopbaan, als het kind naar het voortgezet onderwijs gaat, worden ouders van groep 8 uitgenodigd op de afscheidsavond groep 8. Dit feestelijke afscheid voor groep 8 wordt georganiseerd ter afsluiting van de basisschooltijd en dus ter afsluiting van de samenwerking met de ouders.