Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Kwaliteit staat hoogin ons vaandel. Instrumenten die wij hanteren om onze kwaliteit te bewakenzijn: het inspectierapport, feedback op de door ons gegeven V.O.-adviezen, de jaarlijkseopbrengsten van de Cito-toetsen, WMKPO-kwaliteitskaarten, de tevredenheidsonderzoeken onder ouders en (oud) leerlingen. Aandachtspunten uit de tevredenheidsonderzoeken worden als actiepunt meegenomen naar het Jaarplan van het volgende jaar. Onze leerlingen behalen in de regel eindresultaten die tenminste voldoen aan de gestelde minimumnorm. De gekozen methoden sluiten aan bij de onderwijsbehoefte van alle leerlingen. De leerstof wordt tenminste op drie niveaus aangeboden en leidt tot referentieniveau van minimaal 1F.
Voor de vakgebieden rekenen & wiskunde gebruiken wij de digitale methode Snappet (groep 6-8).
Op De Fontein wordt in alle groepen les gegeven in de Engelse taal. Een native speaker ondersteunt ons daar bij.
Voor Bewegingsonderwijs hebben wij een vakdocent aangesteld. Een keer per week geeft deze vakdocent les aan de kinderen in groep 3 t/m 8.
Per schooljaar 2020-2021 hebben we een vakdocent muziek aangesteld voor de bovenbouw. In de onderbouw worden de muzieklessen verzorgd door " Het Klooster" in Woerden (Muziekimpuls). Vanaf 2021 verzorgt de vakdocent in alle groepen het muziekonderwijs.
In schooljaar 2014-2015 zijn wij gestart met een Pilot "meerbegaafde leerlingen".
Vanaf schooljaar 2015-2016 bieden wij wekelijks 1 ochtend per week een Plusklas.
Ook bestaat de mogelijkheid tot deelname aan de bovenschoolse Plusklas. hiervoor geldt een streng aanname beleid.
Wij werken Handelingsgericht. Dat betekent dat er vanaf groep 3 wordt gewerkt met een basisgroep, een intensieve groep en een topgroep voor ieder leergebied. Bij de basisvakken wordt Plusstof aangeboden aan de leerlingen die dit aankunnen.
Voor kinderen die een dyslexietraject volgen, bieden wij de gevraagde ondersteuning. Dit wordt gedaan door onze dyslexiespecialist.
Twee keer per jaar wordt er zo nodig een SOVA-traject (soc. vaardigheid) gestart.
Voor kinderen van gescheiden ouders bieden wij het KIES-traject aan (we hebben een KIES-coach in huis)
Kinderen die een ondersteuningsbudget krijgen, worden begeleid door de R.T.er, buiten de groep.
Voor de leerlingen van groep 7 wordt een uitstroomprofiel vastgesteld. Zonodig voor leerlingen in groep 6.