St. Franciscusschool

Liedeweg 79 2065 AL Haarlemmerliede

Het rode dak aan de Liede is van de school.

In het kort

Toelichting van de school

Al sinds 1920 staat onze dorpsschool in het kleine dorp Haarlemmerliede.  De school wil  een centrale rol vervullen in dit dorp midden in het prachtige natuurgebied Spaarnwoude, en aan het water van de Lie. Nabijgelegen dorpen en de stad Haarlem zijn echter verrassend dichtbij. Daarom hebben veel kinderen uit de omgeving de weg naar onze school gevonden. Wij hebben leerlingen uit o.a. Spaarndam, de Zuiderpolder, de Waarderpolder, de Amsterdamse buurt en Haarlem Noord.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar onze school, u bent van harte welkom een afspraak te maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Kijk ook eens op: https://www.youtube.com/watch?v=OVDkiKJgEXc&t=21s

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • school in het groen
  • vertrouwen
  • nieuwsgierigheid
  • plezier
  • samenwerken

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingaantal van de school is komend schooljaar rond de 70 leerlingen.

Wij werken in combinatieklassen. Dat heeft met het aantal leerlingen te maken. De groepen zijn verdeeld in een 1/2, een 3/4, een 5/6 en een 7/8 groep.
Combi-groepen kunnen een extra dimensie geven aan leren. De kinderen leren zelfstandigheid. Ze hebben invloed op het eigen leerproces. Samenwerken en omgaan met uitgestelde aandacht zijn belangrijk en vaardigheden die al vroeg worden aangeleerd.
Het aanbod voor de jaargroepen blijft hetzelfde als bij enkele groepen op een grote school. Waar het mogelijk is leren de kinderen gezamenlijk. Te denken valt aan de vakken Engels, Muziek, Wereldoriëntatie, Kunst en Cultuur.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
68
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Omdat veel kinderen niet dichtbij de school wonen, blijven ze tussen de middag op school eten. Voor de lunch, of na de lunch is er gelegenheid om buiten te spelen. Tot nu toe hebben alle ouders ervoor gekozen hun kind, of kinderen tussen de middag op school te laten. Het buitenspel wordt begeleid door en gebeurt onder verantwoordelijkheid van onze TSO medewerkers. De ouders betalen daar een bedrag per jaar voor. De leerkrachten begeleiden het eten. Dat gebeurt in de klas.
Deze manier van pauze houden is dus niet verplicht gesteld door de school. Het blijft een keuze voor de ouders.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De school  werkt aan actuele plannen die passen bij de school.

De huidige plannen zijn die van de stichting Jong leren.

Terug naar boven