St. Franciscusschool

Liedeweg 79 2065 AL Haarlemmerliede

Het rode dak aan de Liede is van de school.

In het kort

Toelichting van de school

Al sinds 1920 staat onze dorpsschool in het kleine dorp Haarlemmerliede.  De schoolwil  een centrale rolvervullen in dit dorp midden in het prachtige natuurgebied Spaarnwoude, en aan het water van de Lie. Nabijgelegen dorpen en de stad Haarlem zijn echter verrassend dichtbij. Daarom hebben vele kinderen uit de omgeving de weg naar onze school gevonden. Wij hebben leerlingen uit o.a. Spaarndam, de Zuiderpolder, de Waarderpolder, de Amsterdamse buurt en Haarlem Noord.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar onze school, u bent van harte welkom een afspraak te maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • school in het groen
  • vertrouwen
  • nieuwsgierigheid
  • plezier
  • samenwerken

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingaantal van de school is schommelend tussen de 70 en 80 leerlingen.

Wij werken in combinatieklassen. Dat heeft met het aantal leerlingen te maken. De groepen zijn verdeeld in een 1/2, een 3/4, een 5/6 en een 7/8 groep.
Combi-groepen kunnen een extra dimensie geven aan leren. De kinderen leren zelfstandigheid. Ze hebben invloed op het eigen leerproces. Samenwerken is belangrijk en een vaardigheid die al vroeg wordt aangeleerd.
Daarnaast worden ook bij een groep passende activiteiten aangeboden aan de verschillende jaargroepen. Te denken valt aan de gymnastieklessen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
75
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De school  werkt aan actuele plannen die passen bij de school.

De huidige plannen zijn die van de stichting Jong leren.

Terug naar boven