IKC De Argonauten

Nicolaas van der Laanstraat 25 2013 BL Haarlem

  • In de zand/water ligt ook wel eens wat anders.
  • Kinderen maken hun eigen schimmen theater in de zon
  • Kinderen krijgen een persoonlijk welkom.
  • Op de leerwand is het (leer)proces van de groep zichtbaar
  • Binnen het thema kunnen kinderen spelen op verschillende plekken

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

In 2022 hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 de vragenlijst vanuit Vensters PO ingevuld. Hierin konden de leerlingen aangeven of zij zich veilig voelen op school en meer.

Naast dit jaarlijkse instrument hebben we een tevredenheidsonderzoek gehouden. De leerlingen geven aan (zeer) tevreden te zijn. Leerlingen geven de school gemiddeld een 8,1. Vooral de veiligheid en de lessen scoren hoog bij de leerlingen.

Tevredenheid
7,7

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In april 2023 hebben we een ouder tevredenheidsonderzoek afgenomen. Over de gehele linie zijn ouders tevreden en geven de school een 8,3.

Uit de opmerkingen kwam naar voren dat ouders tevreden zijn over het (IPC) aanbod, de leerkrachten, de sfeer, de activiteiten en het gebouw.

Een opmerking die regelmatig terug kwam, was het vak Engels. Ouders misten de vakdocent. Gelukkig hebben we die voor het komende schooljaar weer gevonden.

Iets anders dat zowel positief als negatief wordt gezien, is het "no nonsens" beleid. Er zijn ouders die er heel blij mee zijn, maar ook ouders die graag zien dat we er losser mee omgaan. Aangezien het onze visie is om feesten en partijen minimaal te houden zodat er veel onderwijstijd overblijft, zal hier geen verandering in komen. we blijven ons best doen om te benadrukken wat allemaal wel doen want dat is ontzettend veel.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven