IKC De Argonauten

Nicolaas van der Laanstraat 25 2013 BL Haarlem

  • In de zand/water ligt ook wel eens wat anders.
  • Kinderen maken hun eigen schimmen theater in de zon
  • Kinderen krijgen een persoonlijk welkom.
  • Op de leerwand is het (leer)proces van de groep zichtbaar
  • Binnen het thema kunnen kinderen spelen op verschillende plekken

In het kort

Toelichting van de school

IKC De Argonauten

Bij ons is leren een avontuur

Basisonderwijs en kinderopvang Op Stoom samen onder één dak. Wij vormen een inspirerende opvang en onderwijs voor kinderen van 0 – 12 jaar. Onderwijspersoneel en pedagogisch medewerkers vormen één team dat garant staat voor een inspirerende en veilige omgeving. Ieder kind is onderdeel van een eigen groep met een vaste leerkracht. De leerkracht onderzoekt samen met het kind wat er geleerd moet worden om het doel te behalen dat het kind (samen met de leerkracht) zelf heeft opgesteld.

We stellen het onderwijs centraal en gebruiken het no-nonsense concept zodat we alle tijd die we onder en na schooltijd hebben optimaal kunnen besteden aan de kwaliteit van ons onderwijs. Door de kernvakken en de IPC thema’s goed voor te bereiden krijgen de kinderen kwalitatief, informatief, vakoverstijgend en onderzoekend onderwijs.Bij iedere les en activiteit staat het proces centraal en niet het eindproduct. We gaan uit van wat een kind kan, en creëren een (veilige) omgeving waarin fouten gemaakt mogen worden.We willen de kinderen, met behulp van directe feedback, laten zien hoe ze de weg hebben bewandeld in de stappen aanvangsfase, ontwikkelingsfase en beheersingsfase.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • IPC
  • Portfolio
  • No nonsense
  • Samen
  • Plezier

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op de teldatum van 1 februari 2023 hadden we 207 leerlingen op school.

De gemiddelde groepsgrootte is 27 leerlingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
201
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Tot zover onze invloed gaat, zullen wij er zijn voor onze leerlingen. We hopen dat kinderen zich dusdanig veilig voelen dat ze naar ons toekomen als er iets is. Wanneer wij van kinderen of zelf signalen ontvangen van leerlingen waarbij wij denken dat de (socilae) veiligheid in gedrang is, zullen wij contact opnemen met de ouders. 

We volgen altijd de meldcode. Wanneer blijkt dat het onze plicht is om melding te maken bij veilig thuis dan zullen we dat doen. Voordat we melden, hebben we dit met ouders besproken behalve als wij vermoeden dat het de veiligheid van de leerling of onszelf in gevaar brengt.

Wanneer wij een melding doen bij veilig thuis volgt er een onderzoek om te kijken welke hulp er in het gezin nodig is/geboden kan worden.

Terug naar boven