School voor Speciaal Basisonderwijs t Palet

Verlengde Raadhuislaan 1 1613 PN Grootebroek

  • Een deel van het speelplein bij de locatie Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs t Palet

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Naar aanleiding van de resultaten wordt in de bovenbouw samen met de Leerlingenraad nóg nadrukkelijker dan nu het geval is, vorm gegeven aan ons "anti-pest-beleid" en positief omgangsgedrag op sociale media. En daarnaast:

Leerkrachten beter begeleiden faciliteren vanuit MT/IB/ om de respons van de vragenlijst te verhogen  Resultaten worden vervolgens besproken in de bouwvergaderingen om er teambreed acties op te formuleren en weg te zetten in de tijd.   

Vervanger van Zien (leerling in beeld) inzetten in 23-24 om de veiligheidsbeleving nog beter te monitoren. 

Nevendoel voor het team is nog beter de populatie in kaart brengen om vervolgens beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte van onze leerlingen 

Tevredenheid
7,8

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

We hebben opnieuw  gemeten in november2022- gekoppeld aan de oudergesprekken, zodat we het invulpercentage omhoog brengen en nog een beter beeld krijgen van het beeld van de ouders = zeker behaald. Volgend jaar is het doel 75%.  

Deze resultaten zijn inmiddels ook besproken met de MR en  wordt opnieuw besproken in de vergadering van januari 2024. Dit blijft een punt van aandacht.  

Invoeren van startgesprekken aan het begin van het jaar om de drempel te verlagen = gedaan; wordt structureel vanaf 23-23.  

Afspraken maken over het gebruik van het ouderportaal. = besproken op de bouwvergadering.

We hebben afgesproken de nieuwsbrieven in de midden en bovenbouw structureel te maken volgens vast (gedeeld) format om ouders meer mee te nemen in het reilen en zijlen in de school. Nieuwsbrieven op schoolniveau worden korter en bondiger, dus leesbaarder. Allen volgens de ‘geef me de 5’ systematiek  Daarnaast wordt de uitslag van deze WMK ook gedeeld met ouders.  We zijn gestart in 2023-2024 met een klankbord groep van ouders, waarin drie keer per jaar wordt gesproken over verschillende onderwerpen. 

Tevredenheid
8,1

Terug naar boven