Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

Siriusstraat 1 9742 KT Groningen

Schoolfoto van Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Hoe blij een kind zich op school voelt, wordt in belangrijke mate bepaald door de volgende drie factoren:

Autonomie, verBinding en Competentie. Autonomie betekent dat uw kind zelf keuzes mag maken en gezien wordt om wie hij/zij is. VerBinding betekent dat een kind betekenisvolle relaties wil aangaan met klasgenoten en zich geborgen en gewaardeerd wil voelen op school. Competentie betekent dat uw kind op de juiste wijze wil worden uitgedaagd; met waardering voor wat het kind is en kan en met het oog op leren. We willen kinderen niet onder- of overschatten. 

Wanneer we zelf analyseren hoe we dit doen, scoren we goed op autonomie (kinderen kunnen voldoende eigen keuzes maken) en op verBinding (we zijn een kleine school met korte lijnen en de sociale veiligheid scoorde in het afgelopen schooljaar een 8,2!). Op Competentie kunnen we ons verbeteren; m.n. daar waar het gaat om het uitdagen van de kinderen die meer kunnen. 

We hebben in 2023 een leerlingtevredenheidsenquête afgenomen vanuit wmk die niet op de juiste manier is ingevuld door sommige leerlingen. Daardoor gaf de enquête een zwaar vertekend beeld van de tevredenheid van onze leerlingen. In het komende schooljaar zullen we vragenlijst nogmaals laten invullen en de gegevens met u delen. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Deze school gebruikt een eigen vragenlijst voor het onderzoek naar de tevredenheid van ouders. De resultaten download je hier.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven