Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Onze organisatie.
We werken vanuit een onderbouw en bovenbouw, die elk bestaan uit twee units:
- Onderbouw-> unit 1-2 en 3-4
- Bovenbouw-> unit 5-6 en 7-8
Een unit omvat tussen de 40 tot 60 leerlingen.De basisgroep is samengesteld uit twee jaargroepen. Leerlingen starten en eindigen de dag in de basisgroep, waarbij welbevinden, saamhorigheid, zorg voor elkaar en sociale vaardigheden aandacht krijgen. Denk hierbij aan: wie ben je, wat kun je al, wat wil je (leren), hoe help je, hoe gedraag jij je, samen ervoor gaan, je bent niet alleen op de wereld. Ook worden in de basisgroep verjaardagen gevierd.
De instructies krijgen ze in de jaargroep of in een instructiegroep passend bij zijn/haar niveau.
Bij de thema's voor oriëntatie op jezelf en de wereld (O.J.W.) werken we geregeld groepsdoorbroken.
Zie voor meer informatie de bijlage.
We werken op de ochtend meer vakgericht (met name lezen, taal en rekenen), maar omdat de instructie en verwerkingstijd van kinderen varieert, zijn precieze uren niet te geven. 's Middags werken we rond een thema, waarbij de doelen van OJW en creatieve vakken worden uitgewerkt.
Binnen onze school geven wij naast klassikale instructies ook instructies aan deelgroepen. Dit is een kleinere groep leerlingen met behoefte aan meer uitleg. Vooral voor technisch lezen, begrijpend lezen en rekenen wordt dit ingezet.
Kinderen met speciale onderwijsbehoeftes krijgen extra ondersteuning passend bij de vraag van het kind. Dit kan zijn: een extra instructie, gezamenlijk inoefenen of begeleiding op planning en taak-werkhouding. Dit kan zowel binnen als buiten de klas plaats vinden.
Leerlingen die meer uitdaging nodig hebben geven we extra uitdaging. Dit proberen we binnen de school op te lossen. Vanuit het samenwerkingsverband is er een externe plusklas (plaatsing verloopt via een commissie van toelating).
Voor rekenen en 'oriëntatie op jezelf en de wereld' zijn specialisten op school aanwezig. Zij hebben een coördinerende rol. Dit schooljaar gaat een leerkracht in opleiding tot taal specialist. Daarnaast is er extra deskundigheid op het gebied van gedrag en cultuur.
Binnen de school is 2 dagen een intern begeleider aanwezig voor de coördinatie van de zorg. Vanuit het samenwerkingsverband is een vaste externe begeleider verbonden aan onze school.
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.