Basisschool De Horizon

Past. Kengenstraat 1 5985 PV Grashoek

  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon

In het kort

Toelichting van de school

De Horizon is een school gelegen in het midden van het ondernemende en betrokken Grashoek. Het is een school waar we samen met peuters onderwijs en opvang verzorgen aan kinderen van 2 1/2 - 12 (13) jaar. Zoals de stralen van de Horizon kan en mag ieder kind zich ontwikkelen en groeien tot een zelfstandig en betekenisvol persoon. Daarbij krijgen de kinderen de mogelijkheid om de eigen Horizon te verkennen en te verbreden, samen met de ander halen ze het beste uit zichzelf. Naast de reguliere onderwijstaken hebben wij een maatschappelijke opdracht namelijk; gemeenschapsvorming. Door onderwijs te volgen leren kinderen hoe ze zich tot de samenleving kunnen verhouden, hoe ze zich erin kunnen voortbewegen en daarbij hoe ze eraan bij kunnen dragen, zowel in het heden als in de toekomst. Vanuit onze visievinden wij het belangrijk dat kinderen kennis en vaardigheden opdoen die leiden tot inzicht in zichzelf en in de omgeving waarin ze leven. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Eigenaarschap
  • Samen
  • Plezier
  • Ontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen op de Horizon is de afgelopen schooljaren licht gedaald. Door de instroom van Oekraïense leerlingen is er in schooljaar 2022-2023 een lichte stijging geweest van de aantallen. We voorzien voor de komende schooljaren echter nog steeds een lichte daling alvorens te stabiliseren rond de 100 leerlingen.

We hoeven ons echter geen zorgen te maken over een eventuele sluiting van de Horizon. Binnen onze stichting Prisma zijn we overtuigd van het belang om ook een school te behouden in de kleinere dorpskernen. 

In schooljaar 2022-2023 was de schoolweging 30,16 met een schoolspreiding van 5,66. Deze gemiddelde schoolweging en een gemiddeld spreidingsgetal vraagt geen specifieke benadering.  

In schooljaar 2023-2024 geven we les in 4 combinatiegroepen. Daarnaast is er op onze school een (tijdelijke) taalklas ingericht voor onderwijs aan Oekraïense leerlingen van alle scholen binnen onze stichting. In deze taalklas krijgen de leerlingen gedurende 2 dagen in de week Nederlandse taalonderwijs aangeboden. De overige momenten zitten de leerlingen in de reguliere groepen om integratie en het opdoen van contacten met leeftijdsgenoten te bevorderen

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
102
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

In dit hoofdstuk kunt u zien hoeveel uren alle leerlingen op de Horizon dit schooljaar maken en hoe die verdeeld zijn over de schooldagen. 

Over de specifieke inhoud van de studiedagen wordt u als ouders na afloop geïnformeerd steeds via ISY.

Ook informatie over de vieringen en andere activiteiten worden via ISY (het school-informatie-systeem) gecommuniceerd. Het is zo lang van tevoren namelijk niet altijd mogelijk om u van de juiste informatie te voorzien.

Tussen de middag staat er een half uur geen lestijd. Deze tijd wordt opgedeeld in twee delen; een kwartier eten met de eigen leerkracht in de eigen groep en een kwartier naar buiten om te spelen. Dit is onder het toezicht van een leerkracht of boventallig personeel.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op de Horizon vinden wij het van het grootste belang dat iedereen zich veilig voelt. Dat geldt voor zowel voor leerlingen, leerkrachten en ouders. Vandaar dat we met regelmaat een tevredenheidspeiling afnemen onder alle doelgroepen. Deze gegevens worden vervolgens weer gebruikt in ons plan van aanpak voor de komende periode. 

Want we weten allemaal dat leerlingen en volwassenen pas écht in ontwikkeling komen als ze zich veilig en prettig voelen.


Terug naar boven