Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Aan het begin van het schooljaar krijgen alle gezinnen de schoolgids en de jaarkalender van De Ratel digitaal. Nieuwe ouders krijgen zowel de schoolgids A als de schoolgids b (inclusief kalender) op papier. In deze jaarkalender vindt u ook de actuele informatie van de aanbieders van de voor-en naschoolse opvang.
De Wet Sociale Veiligheid stelt dat elke school sociaal veiligheidsbeleid moet voeren. In de praktijk betekent dit dat De Ratel moet werken met een schoolveiligheidsplan, een werkend pestprotocol moet hebben en actief werkt met de meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld. De wet regelt de taak van de coördinator anti-pestbeleid en ook een vast aanspreekpunt voor leerlingen en ouders die te maken krijgen met pesten. De taak van aanspreekpunt is op De Ratel belegd bij de interne vertrouwenspersonen en de taal van coördinator bij de directeur van de school.
Om tegemoet te komen aan deze eisen is monitoring van de sociale veiligheid noodzakelijk. Op De Ratel zal de directeur samen met de interne vertrouwenspersonen, interne begeleiders en leerkrachten de sociale veiligheid en het sociale klimaat periodiek monitoren. Periodiek monitoren met als doel dat het sociaal veilige klimaat onder de aandacht blijft en dat er actie ondernomen wordt indien nodig.