Burgerschool

Olivier van Keulenlaan 16 9101 VR Dokkum

  • Denken vanuit mogelijkheden en oplossingen is een vaardigheid die je je leven lang meeneemt. Vanuit jouw talenten en een groei mindset leren
  • Bij ons leer je hoe je een gesprek voert en hoe je echt naar anderen luistert. Welke vragen stel je dan? Vanuit respect en nieuwsgierigheid
  • De wereld verandert in snel tempo. Bij ons ontwikkel je jouw eigenwijze kijk op de wereld, hoe je omgaat met verschillende culturen, geloven
  • Schoolfoto van Burgerschool
  • Jij leert om je eigen mening te vormen en te geven. Je leert om op jezelf te vertrouwen en om keuzes te durven maken die bij jou passen!

Het team

Toelichting van de school

De leerkracht doet ertoe! Op de Burgerschool zit een bevlogen team met veel expertise in huis. We overleggen veelvuldig met elkaar in korte sessies waarin we organisatorische en vakinhoudelijke gesprekken voeren. Dit gebeurt op schoolniveau, maar ook met de collega's van geheel Team Dokkum (Burgerschool & Nynke van Hichtum).

De leerkracht maakt het verschil als het gaat om veiligheid en openheid in de klas. We houden van open communicatie en hechten veel waarde aan onze professionele cultuur. We dragen zorg voor het sociale klimaat binnen onze school en in al onze groepen. Diezelfde openheid is van grote waarde met ouders.

Er heerst een verbetercultuur bij ons op de Burgerschool; we streven naar het allerbeste onderwijs voor onze kinderen en zijn constant in gesprek met elkaar over hoe het nog beter kan. Dit doen we bijvoorbeeld door overlegmomenten met collega's te plannen, maar ook door klassenbezoeken en collegiale consultaties. Goede feedback aan elkaar geven is hierbij het sleutelwoord.

We werken in expertgroepen en bouwgroepen; hierin kan iedere collega zijn of haar talenten inzetten en doen waar zij goed in zijn!

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer er vervanging nodig is bij verlof meldt de collega dit altijd bij de directie. De directie gaat in overleg met het team op zoek naar een passende oplossing. Elke school heeft extra financiële middelen om ziekte of bijzonder verlof op te kunnen vangen. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Burgerschool werken wij talent gericht. Als dat vraagt om bepaalde expertise dan kan er gebruik gemaakt worden van tijdelijke leerkrachten en/of experts die onderwijst vanuit de eigen kennis vaardigheid en/of talent. Deze leerkrachten/experts worden flexibel ingezet. Te denken valt aan bijvoorbeeld:

- een kunstenaar die bij bepaalde tekenlessen het onderwijs verzorgt

- een imker die biologielessen verzorgt

- een verpleegster die de ehbo-lessen verzorgt

- een timmerman die houtbewerkingslessen verzorgt

- een talentvolle kok die de kooklessen verzorgt

- etc.

Daarnaast hebben wij vakleerkrachten voor humanistisch vormingsonderwijs, godsdienst onderwijs, muziek en sport. In het kader van de uitwerking van de IPC-projecten en het project Bouwen Aan Ambitie worden regelmatig gastdocenten uitgenodigd. Zo halen we de buitenwereld binnen de school, wakkeren we ambitie aan bij leerlingen en wordt leren betekenisvol! 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw worden de volgende domeinen integraal aangeboden binnen de IPC-projecten: 

* Mens en Maatschappij 

* Natuur en Techniek 

* Aardrijkskunde en Geschiedenis

* Kunst en Muziek 

* Bewonderen en Verwonderen 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In de bovenbouw worden de volgende domeinen integraal aangeboden binnen de IPC-projecten: 

* Mens en Maatschappij 

* Natuur en Techniek 

* Aardrijkskunde en Geschiedenis

* Kunst en Muziek 

* Bewonderen en Verwonderen 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Dagelijks geven leraren op de Burgerschool onderwijs aan onze leerlingen. Daarbij houden wij rekening met de onderwijsbehoeften van onze leerlingen. Tevens bieden waar nodig ondersteuning die alle scholen moeten bieden. Deze vormt integraal onderdeel van het onderwijs en het aanbod van elke school. Naast regulier onderwijs bieden wij ook voltijd onderwijs aan hoogbegaafden vanaf groep 3 t/m groep 8.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We hebben de ambitie om de pilot Zorg en Onderwijs te continueren, door leraren binnen de school op te leiden. Zo blijft de kennis binnen de school en borgen we de huidige ontwikkelingen. Als team zijn we constant bezig met het nog beter worden in begeleiden van onze leerlingen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Vijf ochtenden per week bieden wij peuteronderwijs bij ons op de Burgerschool. We noemen deze peutergroep liefkozend het 'Drakennest'. Onze peuterspeelzaal is een heerlijke en veilige plek waar kinderen vrijuit kunnen spelen en zich verder kunnen ontwikkelen. We stimuleren hier de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en we leren ze rustig te wennen aan de overgang naar de kleuterklas. Alle peuters van 2 tot 4 jaar zijn van 08.15 - 12.15 uur van harte welkom bij onze fantastische peuterjuffen. Onze peuteropvang werkt met een vaste dagindeling. Op deze manier zorgen we voor duidelijkheid en structuur, dat geeft weer meer zelfvertrouwen bij elke peuter.

Terug naar boven