Rookvrij schoolplein
Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolplein een wettelijke verplichting. Daarom geldt er een rookverbod in ons gebouw en op het schoolplein.
Sponsorbeleid
Scholen moeten op een zorgvuldige en verantwoorde manier omgaan met sponsoring. Sponsoractiviteiten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de medezeggenschapsraad.
Eten en drinken
De kinderen mogen melkproducten, vruchtensap, fruit en/of brood meenemen. Koolzuurhoudende dranken, koek, snoep, kauwgom of iets dergelijks zijn niet toegestaan. De meeste ouders/verzorgers weten zelf wel wat gezond is voor hun kind.
Traktaties / verjaardagen
Kinderen die jarig zijn mogen hun verjaardag op school vieren met een kleine traktatie. Het nuttigen van grotere traktaties gaat ten koste van lestijd, maar ook van gezond eten wat door ouders mee is gegeven.
Wij verzoeken u uitnodigingen voor kinderfeestjes niet op school uit te delen.
Parkeren bij de school
Het brengen en halen van de kinderen veroorzaakt veel verkeersdrukte rond de school. Laat daarom uw kind zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar school gaan;
Als brengen met de auto toch nodig is, parkeer dan in de parkeerhavens. Nooit (ook niet even!) voor het toegangspad van de school, op het fietspad of naast de huizen buiten parkeervakken. Rondom de begin- en eindtijden van de school is er een stopverbod rondom de school buiten de parkeervakken. Zorg dat kinderen en buurtbewoners geen last hebben van uw auto.
Mobieltjes
Telefoons en smartwatches van kinderen worden bewaard op een door de leerkracht aangewezen plek. De school is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of oneigenlijk gebruik van toestel of beltegoed.
Privé eigendommen
De school is niet aansprakelijk voor beschadiging aan of vermissing van privé-eigendommen die kinderen op eigen initiatief mee naar school nemen.
Schoolmateriaal
Wij vinden dat kinderen zorgvuldig om moeten leren gaan met eigen en andermans spullen en dus ook met materialen van school. Daarom vragen we een passende vergoeding als de kinderen door eigen toedoen nieuwe schoolspullen nodig hebben.
Toezicht voor en na schooltijd
Tijdens het inloopkwartier van 8.15 tot 8.30 uur wordt er van kinderen verwacht dat zij vlot naar binnen komen. Natuurlijk vragen wij van ouders dat zij er mede zorg voor dragen dat de lessen stipt om 8.30 uur kunnen starten. Aan het eind van de schooldag begeleidt de groepsleerkracht de kinderen naar buiten. Jonge kinderen (t/m groep 2) worden overgedragen aan de ouders of aan de persoon die de kinderen ophaalt. Vanaf dat moment ligt de verantwoordelijkheid voor het kind bij deze persoon. Kinderen die niet kunnen worden overgedragen gaan weer mee naar binnen. De oudere kinderen, die van de ouders zelfstandig naar huis mogen, kunnen in geval van problemen weer binnenkomen, waar de eigen leerkracht of een ander personeelslid hen zal helpen. Op het moment dat kinderen het schoolterrein verlaten, eindigt de verantwoordelijkheid van de school.
Verzekeringen en aansprakelijkheid
Alle kinderen zijn de door de stichting Zinder verzekerd voor schoolongevallen door een collectieve verzekering. De dekking van deze verzekering geldt uitsluitend tijdens het gaan van en naar school en tijdens het verblijf op school. Ook zijn de kinderen verzekerd tijdens activiteiten die in schoolverband en onder toezicht van de school worden georganiseerd, bijvoorbeeld schoolreisjes, schoolkamp, excursies etc. De collectieve ongevallenverzekering is niet van toepassing als een kind een ander kind schade of letsel toebrengt. In zo’n geval moeten de ouders de W.A. verzekering van de veroorzaker aanspreken. De school of het schoolbestuur is niet zonder meer aansprakelijk voor alles wat tijdens schooluren en buitenschoolse activiteiten gebeurt. Een school heeft pas een schadevergoedingsplicht wanneer er sprake is van een verwijtbare fout. De school, of zij die voor de school optreden, moet dus te kort zijn geschoten in hun rechtsplicht. De W.A. verzekering van school geldt niet voor zelf meegenomen spullen zoals mobiele telefoons. Er kan ook schade optreden, zonder dat er sprake is van een onrechtmatigheid. Denkt u bijvoorbeeld aan een bal tegen de bril onder de gymles. Zulke schade valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering en wordt niet vergoed door de school. Ook is de school niet aansprakelijk voor schade door onrechtmatig gedrag van leerlingen. Hiervoor zijn ouders wettelijk gezien verantwoordelijk tot het kind 14 jaar is. Als een leerling tijdens schooluren of andere door de school georganiseerde activiteiten door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, zullen ouders hun eigen aansprakelijkheidsverzekering moeten aanspreken.
Vloeren in de school
Het voetbalveld en het groene plein zorgen ervoor dat er veel zand de school inkomt. Wij zouden het fijn vinden als kinderen hun schoenen binnen uitdoen. Veel kinderen dragen binnen gymschoenen of sloffen die op school blijven staan.
Gymkleding
Kleuters mogen in hun ondergoed gymmen, maar ook in sportkleding. Het is prettig als zij schoenen bij zich hebben die ze makkelijk aan en uit kunnen doen (instappers, of met klittenband). De gymkleding mag voorzien van naam op school blijven in de daarvoor bestemde manden of aan de kapstokken. Vanaf groep 3 moeten de kinderen sportkleding en gymschoenen meenemen op de dagen waarop gegymd wordt. Voor de veiligheid van uw kind gelden de volgende afspraken tijdens de gymles:
-Alle sieraden af.
-Lang haar vastdoen in bijvoorbeeld een staart of vlecht.
Zorg ervoor dat kinderen op de dagen waarop gegymd wordt geen dure of waardevolle sieraden dragen. De school kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies.
Fietsen
Als het nodig is om voor een schoolactiviteit een fiets mee te nemen, dan horen kinderen dit tijdig. Het gebruik van elektrische fietsen (en fatbikes) door kinderen is niet toegestaan. Fietsen moeten in de fietsenstalling voor leerlingen (aan de achterkant van de school) geplaatst worden. In verband met ieders veiligheid: niet fietsen of steppen op een elektrische step op het plein! Dit geldt ook voor volwassenen.
Allergieën
Wij verzoeken u eventuele allergieën aan het begin van het schooljaar aan de leerkracht door te geven. Als uw kind allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen, is het handig om in een trommeltje op school iets te bewaren wat het kind wel mag hebben. Dit ter vervanging van traktaties van klasgenoten. Ook bij festiviteiten op school worden soms versnaperingen uitgedeeld. In dit geval kunt u vooraf overleggen met de leerkracht.