IKC Driemaster

Burg Houwingsingel 2 1781 XD Den Helder

Schoolfoto van IKC Driemaster

Het team

Toelichting van de school

De vakdocent muziek geeft aan alle groepen muziekles van een uur. De leerkrachten werken dan buiten hun groep aan administratieve zaken of  doen collegiale consultaties bij een andere groep om inzicht in elkaars werkwijze te krijgen

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als er iemand beschikbaar is uit de invalpool, dan wordt deze leerkracht ingezet bij ziekte. In een enkel geval zal er een beroep op de onderwijsassistente gedaan worden.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De bibliotheek wordt up to date gehouden door een wisselende collectie. De school gaat ook naar de bibliotheek toe om daar boeken te lezen of extra te lenen.

Het speellokaal is een mooie ruimte voor de kinderen van groep 1 t/m 3 om in de bewegen. dat kan met of zonder materiaal zijn. Denk dan b.v. aan zang-of tik spelletjes.

De school is in het bezit van voldoende Chromebooks voor de groepen 5 t/m 8. De kinderen gebruiken ze om leerstof te verwerken, tafels te oefenen en extra opdrachten te maken. De Chromebooks hebben een beveiligde omgeving.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de kleutergroepen wordt thematisch gewerkt en met de methode Kleutergroep. Zo volgen de leerkrachten de ontwikkeling van de kleuter op een goede en verantwoorde manier.

In de kleutergroepen wordt thematisch gewerkt en ook in samenwerking met het kinderdagverblijf die in een gebouw bij de school zitten.

Elke dag wordt er voldoende aandacht besteed aan bewegingsonderwijs en meestal buiten.

Er is een dag in de week een vakdocent voor de kleuters. Dan wordt er groot gym materiaal klaar gezet.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Alle groepen hebben in de ochtend een uur rekenen en een uur taal. De andere lesuren worden verdeeld over de vakken zoals Wereldoriëntatie, Engels.

De creatieve vakken worden door vakdocenten gegeven of door de eigen leerkracht of onderwijsassistent en tijdens een creatief blok.

Voor meer informatie verwijs ik u naar onze schoolgids. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen Sarkon, waar IKC Driemaster onderdeel van is blijven wij ons ontwikkelen om steeds beter aan te sluiten bij de ondersteuningsbehoefte van onze leerlingen. Jaarlijks wordt ons ondersteuningsprofiel bekeken en kijken wij naar passend onderwijs. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Als Integraal Kindcentrum werken wij nauw samen met de Kinderopvang en de peuteropvang. Er worden projecten samen gedaan en de peuters maken gebruik van het speellokaal.

De BSO is van de zelfde organisatie en zit bij Quelderduyn aan de Schootenweg. De kinderen worden dagelijks opgehaald bij de school.

Terug naar boven