De Kameleon

Ketelstraat 101 2516 VN Den Haag

Schoolfoto van De Kameleon

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Gedurende het schooljaar komt het voor dat een leerkracht afwezig is. We doen ons uiterste best om de afwezige leerkracht te vervangen. Als dat niet lukt gaan we de groep verdelen. Als dat door omstandigheden niet mogelijk is, dan wordt de groep naar huis gestuurd. Dit laatste altijd in overleg met de ouders van de betreffende leerlingen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Indeling 2019-2020

Groep 1/2A                  Nasreen Chiragali (ma-don) Bregje Geelhoed (vrij)

Groep 1/2B                  Anout Spoor (ma-di-woe -vrij), Bregej Geelhoed (don)

Groep 3                       Maxime Schouten

Groep 4                       Laila El Moukhtari

Groep 5                       Caroline Bruining (ma-din, don-vrij), Rachèl Plugge (woe-don vrij)

Groep 6                       Renée Willemse

Groep 7                       Zehra Beder (ma-don), Jelle Dikkers (vrij)

Groep 8                      Tim Geers

gymleerkracht              Abdel el Karicha

intern begeleider          Eveline Walther

rekencoördinator         Zehra Beder

taalcoördinator             Tim Geers

gezonde school            Laila El Moukhtari

administratie               Marjon Kruik (alle ochtenden)

conciërge                    Masood Iqbal

directeur                     Tjarley van Boohemen (ma-don)

vervanger directie       Eveline Walther 
Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Onze lesmethodes worden op veel scholen in Nederland gebruikt. In groep 3 bijvoorbeeld de “Kim” versie van Veilig Leren Lezen en voor rekenen gebruiken we de methode “Wereld in Getallen” Wanneer u wilt weten met welke methodes uw kind werkt, neemt u dan contact op met de leerkracht. Een persoonlijk gesprek zegt meer dan een opsomming van methodes. Waar wij uniek in zijn, is onze aanpak van het vak Wereldoriëntatie. Wij gebruiken de methode “Blink”, maar koppelen de thema’s waar mogelijk aan museumlessen, culturele activiteiten en aan de thema’s van onze taalmethode. Hierdoor krijgen de leerlingen een beter beeld van het thema.    

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Ondersteuning van de leerlingen

Samenvatting ondersteuningsprofiel

Een samenvatting van ons schoolonderstuningsprofiel zou onvoldoende beeld geven van onze visie en uitwerking van het passend onderwijs op de Kameleon.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Basisschool De Kameleon werkt samen met Peuterleerplek de Kameleon van JongLeren. De methode Piramide, die op de Peuterleerplek wordt gebruikt, is dezelfde als die van onze school. Zo wordt uw kind stap voor stap voorbereid op de kleuterklas. De Peuterleerplek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

Op Peuterleerplek de Kameleon kunnen peuters ontdekken en ervaren in een vertrouwde en veilige omgeving, waar ruimte is voor fantasie en creativiteit. We kijken goed naar ieder kind. We kijken wat uw kind nodig heeft en hoe uw kind zich ontwikkelt. We leren kinderen ook om in een groep te zijn en samen te spelen en te werken. Zo helpen we de kinderen om zich goed te ontwikkelen. We zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig worden en ook kunnen samenwerken. Dat is belangrijk voor hun toekomst.

Wat kost de Peuterleerplek? Dat is voor iedereen anders. Het hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u een Ooievaarspas heeft, is de Peuterleerplek gratis. Op onze website www.jonglerendenhaag.nl kunt u onder ‘wat kost het’ eenvoudig zelf berekenen wat de Peuterleerplek voor u kost.

Voor informatie over o.a. de openingstijden van Peuterleerplek de Kameleon of JongLeren klikt u op onderstaande links.  Of maak een afspraak met één van de pedagogisch medewerkers via 070-2053511

Vooral de eerste levensjaren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wat u thuis met uw kind doet, en hoe u speelt en praat met uw kind, heeft veel invloed op de ontwikkeling. Om u te ondersteunen met activiteiten die goed zijn voor de ontwikkeling van uw kind, hebben we elke maand thema-doe activiteiten. 

Terug naar boven