Basisschool 't Palet

Vaillantlaan 230 2526 HR Den Haag

  • Het hoofdgebouw aan de Vaillantlaan.
  • De dependance aan de Gerard Doustraat.
  • De dependance aan de Doedijnstraat, tevens tweede inschrijfpunt.
  • In januari 2016 ontvingen we het predicaat excellent en in 2019 het predicaat 'Goed', daar zijn we trots op!

Het team

Toelichting van de school

Basisschool 't Palet heeft een enthousiast en dynamisch team. De personeelsleden dragen er zorg voor dat de leerlingen op 't Palet in een veilige omgeving, een ononderbroken leerproces volgen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer de groepsleerkracht ziek is of met verlof, wordt de groep overgenomen door een leerkracht die aangesteld is voor vervanging en zorg. Deze leerkrachten kennen de school en de werkwijze goed, zo wordt de continuïteit van het onderwijs gewaarborgd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met het LeerKansenProfiel voor de groepen 1-8. Dit betekent dat onze leerlingen iedere week extra lessen hebben. Naast de reguliere vakken en de extra tijd voor taal en rekenen zetten wij in op kwaliteit binnen de kunstvakken en ons bewegingsonderwijs. Daardoor zijn er veel vakleerkrachten binnen de school aanwezig. Naast de genoemde vakleerkrachten hebben wij ook een vakleerkracht voor ICT. Door de lestijdverlenging en de inzet van vakleerkrachten verbeteren wij de leerresultaten en worden leerlingen sociaal emotioneel vaardiger. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In leerjaar 1 en 2 wordt gewerkt vanuit een ontwikkelingsgerichte visie; spel is de leidende activiteit om de leerlingen in hun ontwikkeling te volgen en te begeleiden. Op een speelse manier wordt de basis gelegd om later te kunnen lezen, schrijven en rekenen. De jongste leerlingen krijgen een uitgebreid taalaanbod om zo goed mogelijk Nederlands te leren. Samen met de peuterspeelzalen volgen zij het programma "Startblokken". Naast de activiteiten in de klas ontwikkelen de leerlingen zich ook tijdens de gym-, dans- en muzieklessen, gegeven door vakleerkrachten. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Wij bieden ICT-vaardigheden en techniek in samenwerking met een specialist aan tijdens de lessen wereldoriëntatie.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op basisschool ´t Palet is veel deskundigheid voor ondersteuning aanwezig, er zijn gedragsspecialisten, RT-ers, een logopedist, NT-2 leerkrachten en gespecialiseerde leerkrachten voor creatieve therapie en IKT. Voor overige specialistische deskundigheid hebben wij goede externe contacten. Het team is continu in ontwikkeling om kennis te verwerven over specifieke problematieken. Binnen de school bieden we NT2 onderwijs in een speciale taalgroep en nazorg in een groepjesvariant. 

De leerling met al zijn mogelijkheden en onderwijsbehoeften staat centraal op ’t Palet. Wij zetten onze deskundigheid en expertise in op pedagogisch en didactisch vlak om hierbij aan te sluiten en leerlingen een ononderbroken leerproces te bieden. Wij werken met groeps- en individuele plannen. Om de didactische ontwikkeling van onze leerlingen te monitoren en de opbrengsten in kaart te brengen, maken wij naast observaties en resultaten op de methodegebonden toetsen, gebruik van de resultaten uit het leerlingvolgsysteem van IEP.  We hebben veel expertise in school, maar realiseren ons dat we niet ieder kind de juiste, passende zorg kunnen bieden. Iedere aanmelding bekijken we zorgvuldig om een goede afweging te kunnen maken. Verdere informatie is terug te vinden in het school- en zorgplan van de school. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij zijn zeer tevreden over onze zorgstructuur, onze basisondersteuning is ruim voldoende op orde en wij hebben veel mogelijkheden tot extra ondersteuning. Wij zien nog verbeterkansen bij ons plusaanbod, dit is reeds in ontwikkeling en zal naar verwachting schooljaar 2023-2024 vaste kaders krijgen met behulp het steunpunt hoogbegaafdheid. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

't Palet heeft een samenwerkingsverband met meerdere peuterspeelzalen. Deze peuterspeelzalen zijn allemaal ondergebracht in onze gebouwen en bieden kinderen vanaf 2,5 jaar de mogelijkheid om vier dagdelen in de week lekker te komen spelen.

Een peuterspeelzaal is een veilige en prettige omgeving voor jonge kinderen:
- om zich te ontwikkelen samen en met leeftijdsgenootjes
- om zich de Nederlandse taal eigen te maken 
- en zich voor te bereiden op de basisschool

Iedere peuterspeelzaal-groep van maximaal 15 kinderen wordt begeleid door twee ervaren en deskundige leidsters. De leidsters bedenken dagelijks allerlei leuke en uitdagende activiteiten die geschikt zijn voor jonge kinderen en hun specifieke ontwikkeling. Zo wordt er veel met de kinderen gezongen, geknutseld, gebouwd, gepuzzeld, gelezen en gespeeld. Het kind leert iedere week weer volop nieuwe dingen! De peuterspeelzalen werken binnen de visie van Startblokken. Dat betekent dat de ontwikkeling van het kind centraal staat en dat er goed gekeken wordt naar de ontwikkelingsbehoeften. Leren door te spelen en je ontwikkelen in je eigen tempo! Dat ook basisschool 't Palet binnen deze visie werkzaam is zorgt ervoor dat de peuterspeelzalen en de basisschool naadloos op elkaar aansluiten. Dat is prettig voor het kind maar zeker ook voor de school. Wij kunnen leerlingen al van jongs af aan goed volgen en daardoor aansluiten op de behoeften van het kind.

Terug naar boven