Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Wat is sociale veiligheid ? Leerlingen zitten op school om te leren. Ze zijn pas in staat om te leren en zichzelf te ontwikkelen als ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Daarvoor is het nodig dat ze zich kwetsbaar durven opstellen, dat ze zich gezien en geaccepteerd voelen en dat ze het gevoel hebben erbij te horen.
Wat is de visie van de school op sociale opbrengsten?
De naam van de Buutplaats is bewust gekozen. Een buutplaats is een plaats waar je als kind veilig bent tijdens een spel, zoals bij verstoppertje. De Buutplaats wil een school zijn waar kinderen zich veilig kunnen voelen, dat wil zeggen dat we de kinderen accepteren zoals ze zijn.
Vanuit dat vertrekpunt helpen we de kinderen om zich verder te ontwikkelen tot waardevolle mensen.
Onderwijs geven is voor ons niet alleen het aanbieden van leerstof, zoals bij rekenen en taal. Wij leren de kinderen ook, hoe ze op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Respect voor elkaar is daarbij het uitgangspunt.
Een fijne school kun je alleen zijn als je er samen aan blijft werken.