Openbare basisschool De Catamaran

Maria Daneelserf 22-24 2907 BD Capelle aan den IJssel

  • Een momentje voor een extra uitleg bij de juf aan de instructietafel.
  • Zin in een ijsje? Kom naar de ijswinkel op het speelleerplein van de kleuters. Ze hebben alle smaken!
  • Samen leren lezen met de magnetische letterdoos in groep 3 en elkaar helpen met het schrijven van een verhaaltje.
  • Op een chromebook oefenen we wat we geleerd hebben. Dit is een goede voorbereiding op de toekomst.
  • Welk boek vind jij leuk? Elke week een (prenten)boek uitkiezen om thuis te lezen. Leuk ook, als de juf of meester elke dag voorleest.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom!

U bent nu op de pagina van obs De Catamaran. We zijn een vriendelijke, kleinschalige school voor openbaar onderwijs in de wijk Schollevaar van Capelle aan den IJssel. Onze school kenmerkt zich door de rust in de school en de open, transparante leeromgeving. In onze school wordt elk kind gezien en gehoord. 

Bent u nieuwsgierig naar ons na het lezen van ons verhaal, maak dan vooral een afspraak voor een kennismaking!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • "Horen, zien & leren"
  • Vertrouwen in jezelf
  • Samen met ouders
  • Taal- en leesonderwijs
  • Doelgericht leren

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
164
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Toelichting continurooster 8.15 uur - 13.15 uur

Onze school ligt aan hetzelfde schoolplein als onze buurschool. Dit maakt dat er veel verkeer en beweging is rondom beide scholen. Door onze schooltijden een kwartier te vervroegen naar 8.15 uur vergroten we de veiligheid rondom de school. Uiteraard vraagt dit nog steeds om veilig verkeersgedrag van ouders, met name als ze met de auto komen. 

Na een ouder- en teamraadpleging is gekozen voor dit lesrooster van 5 gelijke dagen van 5 uur. Dit brengt structuur in het schoolritme met meer rust en efficiënte leertijd. Hiermee voldoen we aan het aantal lesuren dat gegeven moet worden. We geven 955 lesuren in plaats van de verplichte 940 lesuren.

Eet- en drinkmomenten, voldoende afwisseling en beweging

Gedurende de schooldag zijn er 2 eet- en drinkmomenten van een kwartier. Het eerste moment is rond 10 uur en vergelijkbaar met het tienuurtje. Het is fijn als er gezonde tussendoortjes worden meegegeven. Het tweede moment is aan het einde van de ochtend. Het kan heel verschillend zijn wat u hiervoor meegeeft. Belangrijk is dat uw kind er voldoende energie uit kan halen voor de rest van de schooldag. Dit kan fruit zijn, maar ook een krentenbol of een boterham. We zien dat oudere kinderen soms meerdere boterhammen eten. Op school wordt in principe geen uitgebreide lunchtijd ingeroosterd. Hiervoor is nog tijd thuis of op de naschoolse opvang na 13.15 uur.  Wat niet op gaat aan eten en drinken, gaat mee naar huis. De bidon op school kan altijd extra gevuld worden met water. Verder is er gedurende de schooldag afwisseling tussen inspanning en ontspanning en is er voldoende gelegenheid tot bewegen en buiten spelen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wanneer huiselijk geweld of kindermishandeling wordt vermoed volgen wij de meldcode voor professionals. De aandachtsfunctionaris, intern begeleider Joyce Nonnekes, j.nonnekes@obsdecatamaran.nl, is dan, samen met de directie, Hedy van Harselaar, verantwoordelijk voor het juist doorlopen van de stappen binnen deze meldcode. Voor meer informatie over de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling verwijzen wij u naar de volgende site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode.

Terug naar boven