Kbs De Werft

Raaimoeren 21 4824 KA Breda

  • Schoolfoto van Kbs De Werft
  • Schoolfoto van Kbs De Werft
  • Schoolfoto van Kbs De Werft
  • Schoolfoto van Kbs De Werft
  • Schoolfoto van Kbs De Werft

Het team

Toelichting van de school

INOS kent een platte organisatie: Bestuur – Directeur – Medewerker. De verantwoordelijkheid voor het onderwijs en de ontwikkeling van de leerlingen, ligt daardoor dicht bij de leerkracht en de directe collega’s in het team.

Wij stimuleren de professionele ontwikkeling van leerkrachten onder andere door bij elkaar in de klas te kijken, door scholing/opleiding en door deel te nemen aan INOS-brede leergemeenschappen waar specialisten van verschillende scholen met elkaar werken aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

INOS vindt het belangrijk dat bij afwezigheid van een leerkracht er een vakbekwame en gediplomeerde vervanger beschikbaar is. Daartoe is Phoenix opgericht als 29e school van INOS.

Phoenix heeft geen leerlingen of gebouw, wel enthousiaste, bekwame en leergierige professionals die hun talenten inzetten als invalleerkracht binnen onze eigen scholen én een deel van hun tijd gebruiken voor professionalisering en/of innovatie.
Waarom Phoenix? Deze naam – die komt uit de Griekse mythologie – staat voor wijsheid, vernieuwende kracht en (opnieuw) tot bloei komen.   

Mocht het voorkomen dat Phoenix geen invalleerkracht beschikbaar heeft, dan hanteert de school een protocol, waarbij overige leerkrachten worden ingezet en indien nodig een groep wordt opgesplitst en over de andere groepen wordt verdeeld.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op De Werft zijn de leerlingen verdeeld over 13 groepen. De groepen hebben allemaal één of twee vaste groepsleerkrachten en er start een LIO-er (leraar in opleiding). Daarnaast zijn er twee leerkrachten werkzaam in de ondersteuning van leerlingen, een internbegeleider (IB-er), een conciërge, een administratief medewerkster en een directeur. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de eerste twee leerjaren werken wij met Kleuterplein. Kleuterplein werkt met thema’s, gericht op de seizoenen en het ontdekken van de wereld. Elk thema heeft een gezamenlijke begin en slotactiviteit. Tijdens het thema plant de leerkracht een aantal basisactiviteiten. 

In onze kleuterklassen spelen en leren kinderen van 4, 5 en 6 jaar met elkaar. In een natuurlijk proces geven oudste en jongste kleuters kennis en vaardigheden ook aan elkaar door. Kinderen kiezen vaak zelf of ze alleen, in tweetallen of in groepjes willen ‘werken en spelen’. Ze krijgen ook op uitnodiging van de leerkracht activiteiten aangeboden. De lokalen en de kleuterhal zijn rijk ingericht, waar de mogelijkheid is tot samenwerken en samenspelen. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Voor de onderwijstijd van ons aanbod volgen wij de tijden welke door de methodes voorgeschreven worden. Soms is het, op basis van resultaten, nodig wat extra leertijd in te gelasten of juist wat minder. Dit wordt altijd per groep en in overleg met de intern begeleider bekeken. Wij werken vooral in de ochtend aan een stevige basis door juist dan in te zetten op vakken als taal, rekenen, en lezen. In de middag ligt de focus vooral op wereldoriëntatie, expressie en de brede ontwikkeling.

Basisschool De Werft is in het bezit van het BrabantsVerkeersveiligheidsLabel (BVL). Dit Label is een kwaliteitskeurmerk. Een uiterlijke waardering voor de geleverde kwaliteitsverbetering op het gebied van de verkeersveiligheid op en rondom de school. Met het BVL willen wij laten zien dat wij de verkeersveiligheid serieus nemen. Er worden jaarlijks activiteiten georganiseerd die een groter verkeersbewustzijn creëren onder kinderen, ouders en medewerkers. Om deze verkeersactiviteiten te ondersteunen, is er een verkeerscommissie op school actief.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kbs De Werft is een reguliere basisschool met een breed zorgprofiel. De ondersteuningsbehoefte wordt in eerste instantie binnen de eigen groep opgevangen. Voor extra ondersteuning buiten de groep bieden we verschillende vormen van ondersteuning voor leerlingen met bijv. een eigen leerlijn of kinderen met dyslexie. Daarnaast hebben we Groep 9 voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. De Onderstebovenklas is voor leerlingen met een arrangement vanuit het samenwerkingsverband.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

The Leader in Me

Bewegend Leren

Onderstebovenklas

Groep 9

Groene schoolomgeving

Vergroten van de instructiekwaliteit (Effectieve Directe Instructie)

Leerkrachten denken/handelen cyclisch/planmatig

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Met de VVE locaties hebben wij structureel een warme overdracht van gegevens. Dat wil zeggen dat er informatie over uw kind wordt besproken in een overleg tussen een medewerker van onze school en een medewerker van VVE. 

Onder anderen:

  • Ganzewei (voorschoolse opvang)
  • Blokkentuin (PZ)(kinderopvang)
  • Kiekeboe (kinderopvang)
  • Hupsakee (kinderdagverblijf)

Terug naar boven