(Her) verdeling (nieuwe) groepen
School kan in het belang van de ontwikkeling, zowel sociaal emotioneel als didactisch, van de leerlingen de groepen opnieuw verdelen. Hierin wordt het protocol gevolgd: '(Her) verdeling (nieuwe) groepen'.
Verlengd kleuteren/doubleren
Daar waar het voor leerlingen goed lijkt om verlengd te kleuteren dan wel te doubleren gaan we in gesprek met ouders. Hierbij sluit de intern begeleider aan. School heeft hierin het eindoordeel.
De Rijke Schooldag
De Rijke Schooldag is voor alle kinderen uit groep 3 tot en met 8.
Ontdekken waar je gelukkig van wordt en uitvinden waar je goed in bent. Wie wil dat nu niet? Daarom doet onze school mee aan de Rijke Schooldag. Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 mogen twee uur per week langer op school blijven om mee te doen aan extra activiteiten. Van bewegen tot muziek en van techniek tot buiten zijn. Het mooie is dat alle activiteiten gratis zijn en gewoon op of rondom school, dus in een vertrouwde en veilige omgeving. Samen met klasgenootjes nieuwe dingen ontdekken, daar gaat het om! Uiteraard onder deskundige begeleiding. Zo helpen we kinderen het beste uit zichzelf te halen. Bredase scholen horen bij de eerste die mochten beginnen met de Rijke Schooldag. In de toekomst komen meer basisscholen in ons land ervoor in aanmerking. Wilt u meer informatie over de Rijke Schooldag op onze school? We houden u op de hoogte. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de leerkracht van uw kind.
Wij gaan voor een rookvrije generatie. Helpt u mee?
School voert het antirookbeleid zoals vastgesteld door INOS uit.
Op het terrein van onze school mag niet worden gerookt. Dat ziet u ook op de borden die bij alle ingangen van onze school zijn geplaatst. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen in een schone omgeving, dus ook in schone lucht. Alle kinderen hebben het recht om rookvrij op te groeien. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. We vragen daarom aan iedereen om niet te roken op het schoolterrein én in het zicht van het schoolterrein.
Rookvrije schoolomgeving
Ik ben, omdat wij zijn! Het motto van INOS, ons bestuur, ‘ik ben, omdat wij zijn’ betekent ook dat wij voor elkaar zorgen en samen onze omgeving gezond houden. Wij vragen u om uw rookwaren thuis te laten als u naar de school komt. Daarmee bedoelen we sigaretten, shag, sigaren en ook de e-sigaretten. Wij geven samen het goede voorbeeld aan onze jonge generatie. Zo zorgen we er samen voor dat onze kinderen gezond spelen en leren.
Verzekeringen
INOS heeft voor alle leerlingen, medewerkers en vrijwilligers (bijvoorbeeld ouders) een Aansprakelijkheidsverzekering en een Collectieve Ongevallenverzekering afgesloten. Hieronder lichten we deze verzekeringen kort toe. Voor meer informatie over de voorwaarden en de dekking van beide verzekeringsvormen verwijzen we u graag naar de polisvoorwaarden en de directeur van de school.
Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering is van toepassing bij materiele- of letselschade die door toedoen van de school is ontstaan. Wanneer een leerling de veroorzaker is van de schade, is deze zelf verantwoordelijk en dient eerst de eigen verzekering, al dan niet via de wettelijk vertegenwoordiger, te worden aangesproken. De Aansprakelijkheidsverzekering van INOS biedt, in specifieke gevallen, wel een secundaire dekking voor schade aan spullen van derden veroorzaakt door leerlingen. Dit dient per individueel geval te worden bekeken.
Ongevallenverzekering
De Ongevallenverzekering biedt dekking bij letselschade die is opgelopen tijdens schoolactiviteiten en/of het rechtstreeks van huis naar school gaan en andersom. Ook verplaatsingen van en naar een stageplek of een andere door de schoolleiding aangegeven locatie zijn gedekt. Let op: In geval van letsel zal altijd eerst de eigen zorgverzekering moeten worden aangesproken. De niet (volledig) vergoede kosten kunnen vervolgens op de Ongevallenverzekering van INOS worden ingediend. Het wettelijke eigen risico op de zorgverzekering komt niet voor vergoeding in aanmerking.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De polis en de polisvoorwaarden van de verzekeringen zijn altijd leidend en kunnen bij de directeur opgevraagd worden. De directeur neemt vervolgens contact op met het bestuursbureau voor de actuele versie.
INOS mobiele telefoonbeleid
Vanuit de overheid hebben basisscholen het advies gekregen om het gebruik van mobiele telefoons op school niet meer toe te staan. De overheid geeft aan dat het wetenschappelijk is aangetoond dat zonder mobiele telefoons leerlingen zich beter kunnen concentreren en hun leerprestaties verbeteren. En het draagt bij aan de sociale interactie op school. Onder mobiele telefoons wordt verstaan: alle apparatuur waarmee spraak- en datacommunicatie (internet) mogelijk is, maar ook alle apparatuur waarmee beeld en/of geluid weergegeven en/of opgenomen kan worden, bijvoorbeeld: smartwatches, spelcomputers, foto- en video camera’s etc. Dit beleid vindt u op onze website.
Sponsoring
INOS hanteert de richtlijnen van de rijksoverheid m.b.t. sponsoring.
Klachtenregeling
Hebt u een klacht? Dan verwijzen we u naar de website van INOS m.b.t de klachtenregeling.