Oudervertelavond
Bij de oudervertelavond is met name het welbevinden van het kind op school en thuis het onderwerp van gesprek. In dit gesprek, dat meteen aan het begin van het schooljaar plaatsvindt, is de informatie die wij van de ouders over het kind krijgen voor ons erg belangrijk. Gezien het belang voor het kind verwachten we alle ouders op de oudervertelavond. We zien de ouders als partners en als ervaringsdeskundigen. Zij kennen het kind het langst en het best. Door de informatie die we op die avond krijgen van de ouders, krijgen wij de onderwijsbehoeften beter in beeld en kunnen we aansluiten bij wat het kind al kan. De leraar is de onderwijsprofessional. Hij/zij kent het kind als leerling het beste, zoals de werkhouding van het kind, hoe het leren gaat en hoe het kind omgaat met de andere leerlingen. De leraar zal de ouders hierover informeren tijdens het gesprek.
Ouder- kind- leerkrachtgesprekken
We willen graag samenwerken binnen de driehoek ouder-kind-school en daarom willen regelmatig overleggen met ouders en kinderen over de ontwikkeling van het kind. Vanaf schooljaar 2020-2021 is de gesprekkencyclus er iets anders uit komen te zien, we laten het portfolio MijnRapportfolio hierin leidend zijn.
MijnRapportfolio
In onze visie geven we aan het van belang te vinden dat kinderen mede- regisseur van hun leerproces zijn. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zichzelf leren kennen, weten wat hun talenten zijn, weten hoe ze het best tot leren komen en wat ze te leren hebben. Hiervoor is reflectie op het leren en handelen nodig, dit leren kinderen door regelmatig terug te kijken op datgene wat gedaan is. Dit leerproces is niet te vangen in getallen, daarom hebben wij gekozen voor een portfolio. Dit portfolio wordt aangevuld met gegevens die we halen uit het werk en de toetsen die de kinderen maken. We koppelen deze gegevens bewust aan het portfolio omdat dit ook een ontwikkeling laat zien en we kinderen zicht willen geven op hun vooruitgang.
Inloopmomenten in de klas.
De kinderen laten dan aan hun ouders de eigen klas laten zien en vertellen erover. Daarnaast biedt dit gelegenheid tot laagdrempelig contact met de leerkracht.
Algemene Informatieavond
Aan het einde van het schooljaar hebben we een informatieavond, waarin we met u de jaarplannen van het huidige en volgende schooljaar bespreken. We geven informatie over datgene wat we gedaan hebben, zijn benieuwd naar uw ervaringen daarmee en maken graag samen met u plannen voor het komende schooljaar.
Kijkje in de keuken
Wij vinden het heel belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij school. Vanaf dit schooljaar gaan we een paar keer met geïnteresseerde ouders een kijkje nemen in school als deze in bedrijf is. U kunt dan ervaren hoe de kinderen op school les krijgen. Er wordt gestart met een gesprekje van ongeveer 10 minuten met de directeur Iris Schellekens, of met de intern begeleider Janneke de Leest. Daarna gaan ze met u een kijkje nemen in de klassen. Ze sluiten af met een nagesprek zodat er ruimte is om vragen te stellen n.a.v. hetgeen u gezien heeft. De groepjes bestaan uit maximaal 5 ouders.
Berichtgeving Schoolgids
Voor het begin van ieder schooljaar ontvangen alle ouders de digitale schoolgids. Deze schoolgids staat ook op de website van onze school.
Jaarkalender
Daarnaast ontvangen alle ouders een papieren jaarkalender, met daarin de activiteiten en belangrijke data van het schooljaar. Op de achterkant van de kalenderbladen is een deel van de informatie en afspraken uit de schoolgids opgenomen, zodat ouders deze snel bij de hand hebben.
Ouderportaal
In de afgeschermde en beveiligde omgeving van Ouderportaal kunnen ouders en school elkaar op de hoogte houden en informatie inzien. De ouder heeft altijd alles overzichtelijk bij de hand thuis op de computer, op de bank met de tablet of middels de Ouderportaal App op de smartphone. Alle oudercommunicatie vindt op groepsniveau plaats binnen het Ouderportaal. Denk bijvoorbeeld aan relevante documenten, groepsnieuws, foto's, het plannen van oudergesprekken of de schoolkalender. Ook kunnen er berichten geplaatst worden voor individuele ouders of juist voor alle ouders van de hele school. Zo ontvangt u wekelijks via Ouderportaal de zogenaamde ‘Pitjes’ met hierin allerlei informatie die voor ouders van de hele school interessant of belangrijk is.
Social media
Op onze website www.obshetklokhuis.nl vindt u allerlei nuttige, interessante en belangrijke informatie. Daarnaast hebben we een eigen Facebookpagina van OBS Het Klokhuis, waarop we algemene schoolzaken delen met ouders en belangstellenden. Ouderhulp We stellen het erg op prijs als ouders bij bepaalde activiteiten hun assistentie willen verlenen. Er zijn activiteiten die de leraren per groep of per bouw organiseren.